Μπουκίτσες- κεφτεδάκια με ταλαγάνι Talagani cheese bites

Όταν κάτι μου αρέσει πολύ, μου αρέσει πολύ χωρίς περιορισμούς. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα. Μια καινούργια μπλούζα που αγόρασα, και που για να την αγοράσω μου αρέσει, φυσικά, πολύ! Ε, μη μου πεις πως αυτή η μπλούζα είναι μόνο πρωϊνή, ή μόνο απογευματινή, ή μόνο βραδινή. Δε μπα να είναι και για το κόκκινο χαλί… εγώ θα την φορέσω με ότι μου κάνει κέφι, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Και της νύχτας! Έτσι νοιώθω και μ ‘αυτό εδώ το τυράκι. Το Ταλαγάνι μου, ή αλλιώς το “Ταλαγανάκι της μαμάς” που λένε και τα παιδάκια μου. Δεν μπορώ να το περιορίσω γευστικά απλά και μόνο σε ψητό. Αν και σε κάθε πιθανό συνδυασμό σαλάτας που φτιάχνω, δε λείπει ποτέ.μπουκίτσες ταλαγάνι Τι σαγανάκι με μπόλικο λεμονάκι το ‘χω φτιάξει, τι μέσα σε τυρόπιτα το έχω βάλει, τι σε πίτσα – τάρτα – πίτα – το έβαλα (δες το) , κι όλο και το ψάχνω… Όλο και το ψάχνω! Η τελευταία μου λιχουδιά είναι αυτές οι πολύ νόστιμες μπουκίτσες, οι οποίες μου ‘ρθαν μια μέρα έμπνευση καθώς ετοίμαζα κεφτεδάκια για τα “πικικίκια” μου (τα παιδιά μου καλέ). “Δεν κάνω…”, σκέφτηκα “και μερικά κεφτεδάκια, με ταλαγάνι …να δούμε πως θα πάνε “εισπρακτικά”?” Και τα ΄φτιαξα!ταλαγάνι μπουκίτσες Δεν τα τηγάνισα όμως, τα έβαλα στο φούρνο. Και πήγαν πολύ καλά, γιατί οι πελάτες μου τα κατέβαζαν σαν στραγάλια!!! Μετά λοιπόν το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα, σας ανακοινώνω πως τα κεφτεδάκια με ταλαγάνι συγκαταλέγονται, και αυτά, επίσημα πλέον, στη λίστα μεζεδακίων “Βραδιές Βεράντας”.ταλαγάνι μπουκίτσες Για να τα φτιάξεις κι εσύ, θα χρειαστείς.
2 κούπες τριμμένο ταλαγάνι
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
μυρωδικά όπως ρίγανη, δυόσμο ή μαϊντανό (εγώ τα έβαλα όλα)
λίγο αλάτι
μπόλικο πιπέρι
1 κούπα αλεύριταλαγάνι μπουκίτσεςΣ΄ ένα μπολ αναμιγνύεις όλα τα υλικά και προσθέτεις στο τέλος το αλεύρι. Επειδή όμως δεν θέλεις το μείγμα σου να σφίξει πολύ, προσθέτεις το αλεύρι σιγά σιγά. Βρέχεις λίγο τα χεράκια σου και ξεκινάς να πλάθεις σε κεφτεδάκια. Τα τοποθετείς στο ταψί που έχεις στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι τα κεφτεδάκια σου να ροδίσουν. Αυτό ήταν! Είναι έτοιμα προς βρώσιν.

Tip. Τα κεφτεδάκια ή αλλιώς μπουκίτσες (όπως θέλεις πέστα) με ταλαγάνι τρώγονται ζεστά.
Με αγάπη
MamaTsitaταλαγάνι μπουκίτσες

For Talagani cheese bites you will need.
2 cups grated talagani cheese
1 small onion, grated
1 egg
herbs such as oregano , mint or parsley ( I used them all )
pinch of salt
lots of ground pepper
1 cup flour
In a bowl mix all ingredients and add the flour at the end . You don’t want your mixture to become to tight, therefore add the flour with care . Using wet hands start to shape in small balls . Place them in the pan with baking paper and bake in a preheated oven at 180C for about 20 minutes or until golden brown . That’s it! Your Talagani cheese balls are ready and they should be served warm.
With Love
MamaTsita

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,