Τάρτα με κρέμα και ροδάκινα.

Κάθε τέτοια εποχή και μόλις βγουν τα πρώτα ροδάκινα στους πάγκους της λαϊκής, ετοιμάζω αυτή την γλυκιά τάρτα που είναι από τις αγαπημένες του Mr. Papatsita μου. Φέτος θα την έχω έτοιμη για την Κυριακή 15 Ιουνίου που είναι και η Ημέρα του Πατέρα. Ετοίμασε την κι εσύ και αφιέρωσε την στον δικό σου μπαμπά. τάρτα ροδάκινοΘα χρειαστείς:
για τη βάση της τάρτας
250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
για την κρέμα
3 κούπες γάλα
3 κρόκους
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας κορν φλάουρ
λίγο αλάτι
1/2 κ γλ άρωμα βανίλιας

8 ροδάκινα ώριμα
1 κ σ ζάχαρη

Σ’ ένα μπολ χτύπησε καλά το βούτυρο με τις ζάχαρες. Πρόσθεσε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να έχεις ένα μαλακό εύπλαστο ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια. Τύλιξε το με διάφανη μεμβράνη και τοποθέτησε το στο ψυγείο για όση ώρα κρατά η υπόλοιπη διαδικασία. τάρτα ροδάκινοΠάμε για την κρέμα τώρα. Σ’ ένα μπολ χτύπα το γάλα με τους κρόκους. Σε μια κατσαρολίτσα βάλε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και το αλάτι και ρίξε το μείγμα γάλα-αυγά. Ανακάτεψε καλά και ξεκίνα να βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχεις μια παχύρρευστη κρέμα. Αυτό θα σου πάρει μόλις μερικά λεπτά ανακάτεμα, κι ύστερα η κρέμα θ’ αρχίσει να σφίγγει. Μόλις έτοιμη ρίξε το άρωμα βανίλιας κι ανακάτεψε. Απέσυρε από την φωτιά και άφησε για λίγο την κρέμα να κρυώσει.
Πίσω στη ζύμη. Άπλωσε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την οποία έχεις πρώτα βουτυρώσει καλά, και ψήστη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρωματάκι. Στο μεταξύ καθάρισε και κόψε σε φέτες τα ροδάκινα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, άπλωσε πάνω την κρέμα και στρώσε τα ροδάκινα. Πασπάλισε τα με τη μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ψήσε την τάρτα για 20 περίπου λεπτά.ροδάκινα Άφησε την να κρυώσει και σέρβιρε όταν έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Διατήρησε την στο ψυγείο και θα δεις πως τρώγεται επίσης ευχάριστα την επόμενη, αλλά και την μεθεπόμενη μέρα.
Είναι τέλεια για επιδόρπιο μετά από ένα Κυριακάτικο οικογενειακό ή παρεϊστικο γεύμα, ή για να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ και να κατευνάσει τις “υπογλυκαιμικές” τάσεις σου.
Με αγάπη
MamaTsitaτάρτα ροδάκινο

Tip 1. Για να μην πιάσει “πέτσα” η κρέμα, μέχρι να την στρώσεις, κάλυψε τη με διάφανη μεμβράνη. Πίεσε την μεμβράνη να ακουμπήσει πάνω στην κρέμα.
Tip 2. Αν θέλεις η τάρτα σου να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακή, τότε ζέστανε 1 κ σ μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο, με 1 κ σ νερό κι άλειψε απαλά μ’ ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής τα ροδάκινα.τάρτα ροδάκινοThis tart with cream and peaches gives you a real sense of summer and is perfect to dedicate it to your father for this Sunday 15th June is Father’s Day. In order to make it you will need
for the base
250gr butter, softened
1/2 cup granulated sugar
1/4 cup brown sugar
2 cups all purpose flour
Pinch of salt
for the cream
3 cups whole milk
3 egg yolks
1/2 cup sugar
1/3 cup cornstarch
pinch of salt
1/2 teaspoon vanilla extract

8 peaches sliced (the more ripped the better)
1 TB sugar

In a bowl add butter and both sugars and mix well.
Add salt and flour and combine until dough comes together. Give it the shape of a ball, wrap it in plastic wrap and place it in the fridge while preparing the cream.
In a bowl whisk the egg yolks with the milk until blended. In a small pot, add sugar, cornstarch and salt. Mix in the milk- egg mixture and bring to a boil by continuously whisking till your cream becomes thick. Add the vanilla extract and stir through.
Back to dough. Roll it in your tart pan and bake it tin preheated oven at 180C for about 15 minutes or until it starts to turn golden brown.
Once the tart is ready, spread the cream and lay on top the sliced peaches. Sprinkle with the 1 tablespoon of sugar and bake in the oven for 20 minutes.
Let the tart cool and enjoy.
This is a delicious desert on a Sunday family or friends lunch table. It also fits quite good with an evening iced coffee.

Tip 1: In order for the cream not to form “skin” on top, cover its top with plastic wrap and press it down to touch the cream
Tip 2: In order to make your tart even more delicious and “attractive” bring to a boil 1 tablespoon peach or apricot jam with 1 tablespoon water and glaze the sliced peaches with a pastry brush.
Love
MamaTsitaτάρτα ροδάκινο

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

5 Απαντήσεις

  1. Καλησπέρα!
    Είναι πολύ ωραία τάρτα με τραγανό και ωραίο μπισκότο, όσο για την κρέμα βελούδινη και αρωματική. Το μόνο θέμα που είχε η δική μου ήταν ότι όταν ψήθηκε δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερή η κρέμα πιθανόν από τα ροδάκινα που είχαν αφήσει τα υγρά τους. Αν την δοκιμάσω με κομπόστα ροδάκινο πως θα είναι;

  2. Σας ευχαριστώ πολύ και για το σχόλιο σας και για το καλά σας λόγια. Η κρέμα θα πρέπει να έχει την υφή μιας σφιχτής μπεσαμέλ όταν την στρώνετε στην τάρτα. Μήπως ήθελε λίγο παραπάνω χρόνο κι ανακάτεμα στο κατσαρολάκι για να σφίξει περισσότερο; Όσο για την κομπόστα, δεν έχω δοκιμάσει αλλά δεν βλέπω το λόγο γιατί όχι.:)

  3. την εφτιαξα μολις και ειναι εκπληκτικη.Και η κρεμα αλλα ειδικα η βαση ειναι φανταστικη.Αφου σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τη συνταγη για μπισκοτα βουτυρου.Ευχαριστω για τη συνταγη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,