Παστίτσιο με πέστο βασιλικού. Pastitsio with basilicum pesto.

Αυτό το διαφορετικό παστίτσιο, με την υπέροχη γεύση πέστο βασιλικού, που πραγματικά λατρεύω, μυρίζει καλοκαιράκι.
Την ιδέα μου έδωσε η όμορφη Μαρία που βλέπετε στην φωτογραφία. 10446663_725089357535040_5223521314114113177_nΗ Μαρία εργάζεται στο φαρμακείο της πόλης που ζω, στο οποίο είμαι κάτι σαν … “θαμώνας”.
Όχι , δεν πάω μόνο για “τα χάπια μου” (αν και τα χρειάζομαι κι αυτά). Πηγαίνω περισσότερο για την ευγένεια και το καλοσυνάτο χαμόγελο των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί (κρίμα που δε δέχτηκαν να φωτογραφηθούν κι οι υπόλοιποι, θα καταλαβαίνατε αμέσως τι εννοώ).
Εκτός όμως από φαρμακευτικές συμβουλές ανταλλάσσουμε και μαγειρικές απόψεις. Κάπως έτσι μου είπε η Μαρία για αυτό το φαγάκι, και η ιδέα του να συνδυάσω δύο γεύσεις που αγαπώ, αυτή του πέστο αλλά κι αυτή του παστίτσιου, μου φάνηκε εξαιρετική.παστίτσιο με πέστοΑν ανήκεις κι εσύ στο δικό μας γκρουπ, θα χρειαστείς
1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ σ ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
1 ποτήρι νερό, χλιαρό
100 γρ. τυρί τριμμένο
για το πέστο χτυπάς στο μούλτι
1 χούφτα φρέσκα κλωναράκια βασιλικού
100 γρ κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο.

για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
1 κ γλ μοσχοκάρυδο
1 κ γλ αλάτι
100 γρ τυρί τριμμένο

Σοτάρεις τον κιμά και το κρεμμύδι και σβήνεις με το κρασί. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και αφήνεις τον κιμά να σιγοβράζει για 20 περίπου λεπτά. Ο κιμάς θα πρέπει να είναι σφιχτός, χωρίς πολλά υγρά. Στο μεταξύ βράζεις τα ζυμαρικά, 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού. Σουρώνεις και ρίχνεις τα μακαρόνια και πάλι στην κατσαρόλα που τα έβρασες. Προσθέτεις το πέστο βασιλικού, το τριμμένο τυρί  κι ανακατεύεις καλά . Προσθέτεις τόσες κουταλιές, αναλόγως με το πόσο δυνατή θέλεις να είναι η γεύση του πέστο στα ζυμαρικά σου.pesto pastitsioΣτη συνέχεια προσθέτεις και τον κιμά στα μακαρόνια κι ανακατεύεις να πάει παντού. Ετοιμάζεις τη μπεσαμέλ βάζοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτοντας το αλεύρι. Ανακατεύεις με σύρμα καλά και στη συνέχεια προσθέτεις το γάλα. Συνεχίζεις ν’ ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις, ανακατεύοντας γρήγορα, το αυγό, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.παστίτσιο με πέστοΒάζεις τα μακαρόνια σ’ ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, καλύπτεις με την μπεσαμέλ και πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι η μπεσαμέλ να κάνει αυτή την όμορφη χρυσαφένια κρούστα.Δοκίμασε το, θα σου αρέσει.
Με αγάπη
MamaTsitaπαστίτσιο με πέστοIf you are a fan of pesto with basilicum and a fan of pastitsio, I’m sure that you’ re gonna love this dish.
You will need
1 packet rigatoni
1 large onion chopped
500 gr minced meat
1 glass of white wine
2 tomatoes grated
1 Tb oregano
salt – pepper
1 cup water, lukewarm
100 gr. grated Gruyère
for pesto add in the food processor
1 handful of fresh basilicum
100 gr pine nuts
100 gr grated parmesan
1 clove garlic
olive oil
for bechamel sauce
100g butter
100 g flour
1 litre of milk
1 egg
1 teaspoon nutmeg
1 teaspoon salt
100 gr grated Gruyère

Sauté minced meat well, sauté onion and add the wine. Add the remaining ingredients and let the meat simmer for about 20 minutes. In the meanwhile boil the pasta 2-3 minutes less than the indicated cooking time. Strain and place pasta back into pot. Add pesto and grated Gruyère to pasta and stir well. Depending on how strong you want to be the flavour of your pesto pasta, you add accordingly.
Add the minced meat into pasta and stir well. Start preparing the sauce. In a saucepan melt the butter and add the flour. Whisk well and add the milk. You keep on whisking until sauce gets thickened.Remove from heat and add – while continuing whisking – the egg, salt and nutmeg.
Place pasta into a buttered oven proof dish, cover with sauce and sprinkle with grated cheese.
Bake in preheated oven at 180 for about 25 minutes or until the sauce make this beautiful golden crust.
Try it, you’ll like it.
With Love
MamaTsitaπαστίτσιο με πέστο

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ