Εορταστικό τσουρέκι με κρέμα πορτοκάλι

Μερικές φορές τα Χριστούγεννα, χάνεις λίγο την μπάλα.
“Να πάμε εκεί…, να κάνουμε αυτό…, να πάρουμε κάτι τέτοιο…, να φτιάξουμε κι εκείνο….!!!” Και γυρνάς γύρω γύρω σαν τη σβούρα μουρμουρίζοντας πως η μέρα θα έπρεπε να έχει περισσότερες από 24 ώρες.
Οι γιορτινές λοιπόν μέρες, εκτός από το πολύ τρέξιμο, έχουν ξεκάθαρα και πολύ φαγητό!
Αλλά επειδή δεν θέλεις να είσαι κι όλη μέρα στην κουζίνα, ΑΛΛΑ θέλεις και να εντυπωσιάσεις με τις νοστιμιές σου, δες αυτή την ιδέα για ένα …
εορταστικό τσουρέκι με κρέμα πορτοκάλι!!!τσουρέκι υπερπαραγωγήΌχι, δεν θα σε βάλω τώρα να ζυμώσεις τσουρέκι!!! Ξεκουράσου.
Θα το κάνουμε αυτό το Πάσχα. Τώρα το τσουρέκι θα το αγοράσεις (από εκείνον το φούρνο που ξέρεις πως κάνει τα σούπερ τσουρέκια) και το μόνο που θα κάνεις είναι να το στολίσεις… Χριστουγεννιάτικο!20141213_155533Να, κοίτα για να καταλάβεις.
Θα χρειαστείς
1 τσουρέκι
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
6 κ σ κορν φλάουρ
50 γρ βούτυρο
2 κρόκους
2 βανιίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ρόδι για το στόλισμακρέμα πορτοκάλι

Ετοιμάζεις την κρέμα πορτοκάλι. Σε ένα μπολ χτυπάς τους κρόκους με τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνεις τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτεις το κορν φλάουρ. Ανακατεύεις διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Δεν θέλεις να γίνει πολύ πηχτή καθώς όταν θα κρυώνει θα συνεχίσει να πήζει. Κατεβάζεις από την φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και στην συνέχεια προσθέτεις τους κρόκους. Συνεχίζεις το ανακάτεμα και δοκιμάζεις.
Σε περίπτωση που η κρέμα είναι κάπως ξινούτσικη για τα δικά σου γούστα, απλά προσθέτεις ζάχαρη άχνη κι ανακατεύεις.
Κόβεις το τσουρέκι στη μέση και λίγο στην κορυφή. Γεμίζεις με την κρέμα πορτοκαλιού, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και γαρνίρεις με ρόδι. Αυτό ήταν! τσουρέκι με κρέμα πορτοκάλιΣερβίρεις κι απολαμβάνεις τις αντιδράσεις θαυμασμού για την έξυπνη ιδέα σου και την δημιουργικότητα σου.
Καλές γιορτές
Με αγάπη
MamaTsita20141213_165506

Tip: Αν σου περισσέψει κρέμα, σου έχω κι άλλη πρόταση σερβιρίσματος. Βάλε κρέμα και μπουκίτσες τσουρέκι σε στρώσεις σε ένα ποτήρι και πασπάλισε κι εδώ με ζάχαρη άχνη και ρόδι.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,