Το Παντοπωλείο στη Λάρισα

Και πες τώρα πως βρίσκεσαι στη Λάρισα, ή πως θα βρεθείς εκεί για κάποιο λόγο (όπως έγινε και με μένα).
Πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις από το “Παντοπωλείο” του Guiseppe και της Βιργινίας.
Ειδικά τώρα που ετοιμάζεσαι για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.

20141224_130728Κι αυτό δεν στο λέω, έτσι απλά για να στο πω. Στο λέω γιατί βρέθηκα στη Λάρισα παραμονές Χριστουγέννων, το επισκέφθηκα γιατί μου είχαν πει πολλά γι’ αυτό και πραγματικά “ανακάλυψα” ένα κουκλίστικο παντοπωλείο-μπακαλικάκι με γευστικούς θησαυρούς φερμένους κυρίως από Ιταλία. Βλέπεις ο Guiseppe είναι Ιταλός από την Μονόπολη (σου θυμίζει το επιτραπέζιο ε;) στο Μπάρι και γνωρίζει πολλές Ιταλικές οικοτεχνίες που φτιάχνουν με πολύ μεράκι χειροποίητα προϊόντα, χωρίς συντηρητικά !!!
Ότι ψαγμένο Ιταλικό θέλεις, θα το βρεις εκεί και σε τιμές… καλύτερες κι από το σούπερ μάρκετ μπορώ να σου πω.
Κάτσε να σου δείξω τι πήρα για να καταλάβεις.
pantopoleioΠορκέτα (Porcheta), σούπερ νόστιμο αλλαντικό από μικρό χοιρινό που ψήνεται στο φούρνο με μπαχαρικά έτσι όπως μόνο οι Ιταλοί γνωρίζουν.
Κατσιότα (Caciotta) με μαύρη τρούφα. Ιταλικό τυρί από ένα συνδυασμό αγελαδινού και πρόβειου γάλακτος.pantopoleio2Πήρα και χειροποίητα Λινγκουίνι κι η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα πια να διαλέξω. Τελικά με κέρδισαν αυτά με τον βασιλικό.
Πήρα και Taralli Bolliti ai Semi di Finocchio!!! Τι σου λέω τώρα ε;! Είναι κάτι Ιταλικά κουλουράκια με γλυκάνισο τα οποία τα τσακίσαμε πριν φτάσουμε στο σπίτι. Ήταν τέλεια!!!pantopoleio1Για αυτό σου λέω, αν βρεθείς στη Λάρισα κάνε τον κόπο (που πιο πολύ απόλαυση θα είναι) να περάσεις από “Το Παντοπωλείο” στην Παπακυριαζή 46.
Έχουν και σελίδα στο facebook Το Παντοπωλείο
Κι αν βρεθείς εκεί πες πως σε στέλνει η MamaTsita κι η Βιργίνια θα σου δώσει και συνταγή να φτιάξεις, ανάλογη με το προϊόν που θ’αγοράσεις!!!
Καλές Γιορτές
Με αγάπη
MamaTsita

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι (στολισμός)

 Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο στολισμός. Πόσο περίεργες οι μέρες που ζούμε. Πόσο αφύσικες. Θα κάνουν τα φετινά μας Χριστούγεννα εντελώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ή

Καλώς ήλθες Φθινόπωρο!

Όταν το ημερολόγιο γράφει 1η Οκτωβρίου, τότε επίσημα στο σπίτι μου μπαίνουμε  σε φθινοπωρινό mood. Τον Σεπτέμβριο, αν και τότε είναι που ξεκινά το φθινόπωρο, 

Ταξιδάκι στο Παρίσι – vlog

Υπάρχει μια ρήση που κυκλοφορεί αρκετά στο διαδίκτυο και πάει κάπως έτσι, “once a year go somewhere you’ve never been before”, το οποίο σημαίνει “μια