Θες γάλα; Πιες!!!

Και πες τώρα πως ετοιμάζεις τα παιδιά για ύπνο. Τα έχεις κάνει μπάνιο, τους έχεις φορέσει τα πυζαμάκια τους και μένει μόνο να ζεστάνεις το βραδινό τους γάλα, να τα φιλήσεις για καληνύχτα… κι αύριο πάλι.
Έντρομη συνειδητοποιείς πως αυτό το μπουκάλι γάλα που νόμιζες πως έχεις στο ψυγείο, δεν είναι παρά ένα ΑΔΕΙΟ μπουκάλι γάλα που έχεις στο ψυγείο. Η ώρα είναι περασμένη, τα σούπερ μάρκετ κλειστά και τα νεύρα σου…τσίτα (τι άλλο εκτός από τσίτα;)!!!
Τι κάνεις τώρα;!!!
Αν δεν ζεις στη Θεσσαλία, απλά την πάτησες. Φίλησε τα καληνύχτα, σταύρωσε τα και το επόμενο πρωί… στύψε χυμό πορτοκάλι!!!
Αν δεν ζεις στη Θεσσαλία!!! Γιατί αν ζεις, είσαι από τις τυχερές και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Όταν βρέθηκα στη Λάρισα πριν μερικές μέρες, ξέμεινα η μάνα μες στη μαύρη νύχτα από γάλα.
Πριν προλάβω να πανικοβληθώ, με πρόλαβε η αδελφή μου. Με έβαλε όπως ήμουν με την παντόφλα στο αυτοκίνητο και με πήγε σε
ένα μηχάνημα όπου έτρεχε…. γάλα!!! Τι λες τώρα?!
Προσπαθώντας να καταλάβω τι ήταν αυτό που έμοιαζε με ΑΤΜ αλλά δεν ήταν, διάβασα την φαρδιά πλατιά επιγραφή του…
“Θες γάλα, ΠΙΕΣ”
Τι λες τώρα, ξαναμανά!!!20141223_160820Τι έχουν κάνει λοιπόν οι Θεσσαλοί;
Έχουν εγκαταστήσει σε διάφορα σημεία της πόλης τους αυτό το μηχάνημα το οποίο σου δίνει γάλα, ανά πάσα μέρα, ώρα και στιγμή το χρειαστείς.θεςγαλα1Ρίχνεις το νόμισμα στην σχισμή, παίρνεις το μπουκάλι που επιθυμείς, στο μέγεθος που επιθυμείς και το γεμίζεις Θεσσαλικό γάλα, πλήρες ή ελαφρύ.
Το μηχάνημα αυτό είναι και πολύ καθαρό καθώς κάθε φορά που κλείνεις το πορτάκι από τον θάλαμο που γεμίζει το μπουκάλι γάλα, αυτό αποστειρώνεται. 20141223_160304Το μηχάνημα αυτό είναι και πολύ έξυπνο καθώς σου δίνει κι απόδειξη που αναγράφει την ημερομηνία παστερίωσης και την ημερομηνία λήξης. 20141223_160456Το μηχάνημα αυτό είναι και φιλικό προς το περιβάλλον καθώς διαθέτει και γυάλινες μποτίλιες τις οποίες πλένεις εσύ και τις ξαναπηγαίνεις για refill. 20141223_155921Τι να σου πω, εγώ ενθουσιάστηκα και που μ’ έχανες που μ’ έβρισκες ήμουνα στα μηχανάκια της ΘΕΣγαλα – Πιες (Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων) για γαλατάκι.
Μια μέρα βρήκα εκεί και την Ζωή, που όπως πολλοί, πάρα πολλοί Λαρισαίοι, παίρνει κι εκείνη από το μηχάνημα το γάλα της.θεςγαλα Ο υπεύθυνος της ΘΕΣ γάλα, με ενημέρωσε πως το μηχάνημα θα εμφανιστεί σύντομα σε διάφορα σημεία και στην συμπρωτεύουσα! Αντε βρε παιδιά… να παίρνουμε σειρά σιγά σιγά κι εμείς οι Νότιοι!!!
Με αγάπη
MamaTsita

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Xmas Recipe Book (by Epson)

Οι γιορτές είναι εδώ  και σίγουρα όλοι μας θα μπούμε στην κουζίνα να μαγειρέψουμε για τους αγαπημένους μας. Τα φετινά Χριστούγεννα σου προτείνω να δημιουργήσεις 

Χοιρινό με δαμάσκηνα

Νομίζω πως όταν μιλάμε για «επίσημα-εορταστικά τραπεζώματα», το τραπέζι των Χριστουγέννων κατέχει την πρώτη θέση. Σ’ αυτό βάζεις όλη σου την μαεστρία. Ξοδεύεις ώρες στην

3 Βασιλόπιτες για να διαλέξεις

Βασιλόπιτα!!! Το τελευταίο γλυκό της χρονιάς που φεύγει! Το πρώτο γλυκό της χρονιάς που έρχεται! Το γλυκό που κόβουμε όλοι με ανυπομονησία, ρίχνοντας κλεφτές ματιές