Γεμιστό σοκολατένιο κέικ.

Το γνωστό «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» βρίσκει την εφαρμογή του σε πολλές για να μην πω στις περισσότερες, περιστάσεις της ζωής.
Υπάρχουν λοιπόν πολλές φορές που χαζεύω και λιγουρεύομαι κάποιες περίτεχνες τούρτες, που η εμφάνιση τους και μόνο με κάνει να ξανασκεφτώ το ενδεχόμενο να παρακολουθήσω μαθήματα ζαχαροπλαστικής.
Είναι βλέπεις και τα παιδιά μου, τα οποία όταν επίσης βλέπουν κάτι αντίστοιχο, αμέσως πετούν την ατάκα που με «πονά», καθώς όπως έχω παραδεχτεί πολλάκις, στην ζαχαροπλαστική δεν με λες και Παρλιάρο.
– «Να, μαμά, ένα τέτοιο να μας φτιάξεις!» Άουτς, πόνεσε!
Παρόλα αυτά, σηκώνω μανίκια και προσπαθώ. Το αποτέλεσμα (δυστυχώς) δεν είναι (κάθε φορά) το αναμενόμενο.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις όμως οι στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων, την ώρα της παρουσίασης του γλυκού μου, το οποίο τοποθετείται ακριβώς δίπλα στην φωτογραφία του γλυκού που προσπάθησα να φτιάξω, σαφέστατα υπερτερούν και μας χαρίζουν απίστευτα νόστιμες αναμνήσεις ανεξίτηλα χαραγμένες στην μνήμη μας (θύμισε μου να σου διηγηθώ την ιστορία με την πρώτη μου απόπειρα για σιμιγδαλένιο χαλβά)!!!
Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν. Στα κέικ τα πάω περίφημα… στις τούρτες… όχι ακόμη!
Επειδή όμως, το πείσμα είναι ένα από τα γνωρίσματα που με χαρακτηρίζει κι επειδή θέλω να βλέπω χαρούμενες φατσούλες ν’αδειάζουν τα πιατάκια τους, το λαμπάκι της ιδέας άναψε εκεί από πάνω μου αριστερά και κάνοντας σημαία μου το «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι» σας παρουσιάζω την κέικ – τούρτα μου που φτιάχτηκε με πολύ αγάπη και χωρίς κόπο και φαγώθηκε με πολλά , πάρα πολλά, μακρόσυρτα επιφωνήματα απόλαυσης.20150209_122224_1Αυτή τη φορά στο τι θα χρειαστείς, η λίστα θα είναι μικρή.
Για να φτιάξεις το γεμιστό σοκολατένιο κέικ – τούρτα, θα χρειαστείς όλα αυτά τα υλικά τα οποία χρησιμοποιείς για να φτιάξεις το κλασσικό κι αγαπημένο κέικ βανίλιας. Ναι , ναι καλά διάβασες. Το κλασσικό κέικ βανίλιας, η συνταγή του οποίου αναγράφετε σε κάθε συσκευασία αλεύρι φαρίνα.
Θα χρειαστείς όμως και
το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
170 γρ κουβερτούρα γάλακτος
120 γρ βούτυρο
για την γέμιση
300 γρ κρέμα τυριού
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
2 κ σ ζάχαρη άχνη
αποξηραμένα cranberries (προαιρετικά)
για το πασπάλισμα
60 γρ κουβερτούρα λευκή τριμμένη
2 κ σ πολύχρωμα τρουφάκια20150208_163206Σε μπεν μαρί λιώνεις την κουβερτούρα γάλακτος με το βούτυρο κι αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζεις το κέικ βανίλια ως συνήθως προσθέτοντας όμως τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Μόλις ο χυλός είναι έτοιμος προσθέτεις την κουβερτούρα. Ανακατεύεις απαλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνεις σε καλά βουτυρωμένο κι αλευρωμένο σκεύος.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Όταν έτοιμο, ξεφορμάρεις κι αφήνεις σε σχαρίτσα να κρυώσει.
Στο μεταξύ ανακατεύεις καλά σ’ ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και προσθέτεις αν θέλεις τα cranberries. Πρόσθεσε τα όμως και θα με θυμηθείς.
Μόλις το κέικ κρυώσει, κόβεις στη μέση και απλώνεις το μείγμα της γέμισης.20150209_112144 20150209_113235Σκεπάζεις με το δεύτερο κομμάτι και πασπαλίζεις με την τριμμένη λευκή κουβερτούρα και τα τρουφάκια.
Αυτό ήταν! Το σοκολατένιο γεμιστό κέικ – τούρτα είναι έτοιμο.20150209_11561120150209_121636Πρόσφερε το στους αγαπημένους σου, κάλεσε τις φίλες σου για καφέ και φυσικά στείλτο στο σχολείο για κολατσιό.
Είναι φτιαγμένο με αγάπη και πολύ νοστιμιά
Καλή επιτυχία
Με αγάπη
MamaTsita 20150209_121828

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,