Κοτόπουλο με πορτοκάλια και μυρωδικά

Η παραγγελία των «πελατών» μου, ταυτόχρονα με το κλείσιμο της πόρτας του αυτοκινήτου και το χτύπημα του κουδουνιού του σχολείου, ακούστηκε αποφασιστική!
-«Μαμά, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο σήμερα!!!»
Μάλιστα.
Έβγαλα φλας και ξεκίνησα.
Μου πήρε, λίγα λεπτά για να φτάσω στο σούπερ μάρκετ, να αγοράσω το κοτόπουλο και να επιστρέψω σπίτι.
Στο δρόμο σκεφτόμουν τις πορτοκαλίτσες μου που είναι φορτωμένες, σκεφτόμουν τις χοιρινές με σάλτσα πορτοκάλι που τους έφτιαξα και τις «τσάκισαν», σκεφτόμουν πως ήθελα να κάνω το κοτόπουλο κάπως αλλιώς στο φούρνο,
κι έτσι όταν μπήκα στην αυλή μου, έκοψα δυο πορτοκαλάκια και μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη και ξεκίνησα.
Το φαγάκι μου ήταν έτοιμο και το τραπέζι μου στρωμένο, λίγο πριν τα παιδιά μου χτυπήσουν το κουδούνι.
-«Ήμασταν σίγουροι πως κάτι θ’ άλλαζες», ατάκα Μητσάκου όταν έκοβε το μπούτι.
(Σου έχω μιλήσει για αυτήν μου την «ιδιαιτερότητα». Αν δεν θυμάσαι ρίξε μια ματιά εδώ και θα καταλάβεις)
Παρ’ όλες όμως τις «αλλαγές» το κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλια και μυρωδικά, φαγώθηκε με μεγάααααλη ευχαριστήση. κοτόπουλο με πορτοκάλια

 κοτόπουλο με πορτοκάλιαΓια να το φτιάξεις κι εσύ, δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολλά.
Αγόρασε ένα ωραιότατο, φρέσκο, ελληνικό κοτοπουλάκι,(το δικό μου το πήρα από Lidl ) αλατοπιπέρωσε το καλά , βάλτο σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει λαδόκολλα και φτιάξτου μια σαλτσούλα από:
το χυμό ενός πορτοκαλιού
4 κ σ ελαιόλαδο
3 κ σ κρέμα βαλσαμικού μπάρμπεκιου*
1 κ σ μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
μερικά κλωναράκια ρίγανη
1 κ σ θυμάρι &
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένηκοτόπουλο με πορτοκάλια κοτόπουλο με πορτοκάλιαΒάλε όλα αυτά τα υλικά σ’ ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι, ανακίνησε καλά και ρίξε την σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.
Κόψε άλλο ένα πορτοκαλάκι σε φέτες και σφήνωσε τες κάπου εκεί ανάμεσα, σκέπασε με μια λαδόκολλα ακόμη και σφράγισε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
 κοτόπουλο με πορτοκάλια κότοπουλο με πορτοκάλιαΨήσε το κοτοπουλάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα, έτσι σκεπασμένο.
Μετά την μία ώρα άνοιξε το να πάρει χρώμα και ράντισε το και με τα ζουμάκια του. Λουκουμάκι θα σου γίνει!!!
Με αγάπη
Mamatsita

Tip1: Ο Μητσάκος μου (βλ.γιος), όπως διάβασες και παραπάνω, προτιμά τα μπουτάκια. Η Κατερίνα μου (βλ. κόρη) από την άλλη, προτιμά το στήθος και για να μην μου παραπονιέται πως «το στήθος είναι στεγνό», όταν ψήνω κοτόπουλο στο φούρνο, το ψήνω με το στήθος προς τα κάτω. Έτσι «βράζει» στα ζουμάκια του ταψιού, αλλά και στα δικά του που στάζουν από την πάνω μεριά και γίνεται πολύ νόστιμο και ζουμερό.
Δοκίμασε το!
Tip 2: Αν δεν έχεις στο ντουλάπι σου κρέμα βαλσαμικού μπάρμπεκιου, πάρε μία να σου βρίσκεται γιατί «σηκώνει» πολλές χρήσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, μην μου στεναχωριέσαι καθόλου.
Απλά αντικατέστησε την με μια ωραιότατη μουστάρδα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,