Κανελόνια γεμισμένα με σπανάκι

Κοίτα τώρα να δεις τι έγινε!
Είσαι στη λαϊκή, βλέπεις το σπανάκι, φρέσκο φρέσκο ωραιότατο, και σκέφτεσαι «δεν παίρνω κανά κιλό να φτιάξω σπανακόπιτα;»
Και παίρνεις! Και γυρνάς στο σπίτι και ξεκινάς.
Καθαρίζεις το σπανάκι σου, τα κρεμμυδάκια σου… βγάζεις την κρέμα τυριού και την φέτα από το ψυγείο…(ναι, βάζω και κρέμα τυριού στην σπανακόπιτα κι αν θες, δες τη συνταγή κάνοντας κλικ στο link από κάτω) και ξεκινάς το ανακάτεμα!

https://mamatsita.com/2015/03/04/%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b9%cf%83/

Ανοίγεις το ντουλάπι για το πιπέρι και το μάτι σου πέφτει σ’ εκείνο το κουτί με τα κανελόνια Melissa που αγόρασες πριν μέρες από το σούπερ μάρκετ, αλλά δεν αξιώθηκες ακόμη να φτιάξεις.
Σκέφτεσαι, «Τέλος, θα τα φτιάξω την Κυριακή, γεμιστά με κιμά!!!»
Την σκέψη σου διακόπτει το βλαστάρι σου που σκάει μύτη εκείνη την ώρα στη κουζίνα και σου πετάει το «μαμά, κανόνισε να τρώμε σπανακόπιτα καμιά βδομάδα πάλι» , υπονοώντας πως κάνεις μεγάλο ταψί και μοιράζεις κομμάτια και για το σχολείο, και για πρωινό και για απογευματινό και για ούτω καθεξής!!!
Αυτό ήταν! Κατεβάζεις τα κανελόνια (που δεν χρειάζονται και προβράσιμο) και φτιάχνεις ένα υπέροχο φαγάκι που ευχαριστήθηκε όλη η οικογένεια και που έκανε την Τετάρτη να μοιάζει με Κυριακή!!!

κανελόνια με σπανάκι
Κανελόνια γεμισμένα με σπανάκι λοιπόν και δες εδώ τι θα χρειαστείς.
1 συσκευασία κανελόνια Melissa
για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και καλά στραγγισμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ κρέμα τυριού
150 γρ φέτα τριμμένη
2 κ σ παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για το πασπάλισμα
½ ματσάκι άνηθο
2 κ σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι- πιπέρι

κανελόνια με σπανάκι
για την σάλτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
αλάτι- πιπέρι
1 κ γλ κανέλα
½  κούπα χλιαρό νερό

Ξεκίνα με την σάλτσα. Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Πρόσθεσε το χυμό ντομάτας, το αλάτι – πιπέρι, την κανέλα και το νερό κι άφησε τη σάλτσα σου να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 περίπου λεπτά.
Όση ώρα βράζει η σάλτσα, ετοίμασε τη γέμιση.

κανελόνια με σπανάκι
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα υλικά και ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια.

κανελόνια με σπανάκι
Στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις,  ρίξε τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας που ετοίμασες, τοποθέτησε πάνω της τα κανελόνια και σκέπασε τα με την υπόλοιπη.

κανελόνια με σπανάκι
κανελόνια με σπανάκι

Πασπάλισε με τριμμένη παρμεζάνα (ή όποιο άλλο τυρί επιθυμείς),
κόψε σε μικρά κομματάκια 10 γρ βούτυρο (αυτό προαιρετικά, αλλά εγώ το κάνω για ακόμη πιο πλούσια γεύση) και μοίρασε τα πάνω στη σάλτσα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά.

κανελόνια με σπανάκι
κανελόνια με σπανάκι

Αυτό ήταν!!! Τα κανελόνια σου με γέμιση σπανάκι είναι έτοιμα.
Σερβίρισε τα και υπενθύμισε στην οικογένεια πως σήμερα είναι καθημερινή με γεύση …Κυριακάτικη!!! (κλείσιμο ματάκι και χαμόγελο)
Με αγάπη
Mamatsita

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 Απαντήσεις

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν στη συνταγή των κανελονιών με σπανάκι κ στη μακαρονόπιτα, μπορουμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με κάποιο άλλο τυρι. Δεν τρώω καθόλου τυρι πέραν των κίτρινων κ αυτα να είναι ψημμένα. Σας ευχαριστώ πολύ. Ντένια, Ζάκυνθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ

Γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά

Γαλακτομπούρεκο! Αγαπημένο για να μην πω πολυαγαπημένο γλυκό. Στην ζωή μου ως τώρα έχω δοκιμάσει αρκετά. Έχω όμως να πω ένα πράγμα. Σαν αυτό εδώ