Κοτόπουλο πρασοσέλινο

Στη μαμά μου άρεσαν πολύ αυτά τα φαγάκια. Τα φρικασέ και τα πρασοσέλινα.
Το αρνάκι φρικασέ και το χοιρινό πρασοσέλινο ήταν από τα αγαπημένα της.  Και τα έφτιαχνε συχνά. Βέβαια μικρότερη δεν τα εκτιμούσα και πολύ. Στο αρνάκι φρικασέ αλλά και στο χοιρινό πρασοσέλινο παραμέριζα στο πιάτο μου τα πράσινα και έπεφτα με όρεξη μόνο στο κρέας.
Μεγαλύτερη, ευτυχώς, τα εκτίμησα … υπέρ του δέοντος και κάθε μα κάθε φορά που τα τρώω την έχω στο μυαλό μου ακόμα πιο έντονα.
Η συνταγή για το κοτόπουλο πρασοσέλινο, βασίζεται στη συνταγή της για χοιρινό πρασοσέλινο, όπως φυσικά και η συνταγή για το κοτόπουλο φρικασέ που μπορείς να διαβάσεις εδώ  αλλά και στο τέλος αυτού του άρθρου.

Το κοτόπουλο πρασοσέλινο, δεν είναι μια δύσκολη συνταγή.
Μαγειρεύεις πράσα και σέλινο μαζί με το κοτόπουλο, αφού το έχεις πρώτα σοτάρει και στο τέλος τα περιχύνεις όλα αυτά με ένα πλούσιο αυγόλεμονο. Για το αυγολέμονο σε αυτή τη συνταγή ακολουθώ πιστά τα βήματα της μαμάς μου τα οποία και εξηγώ αναλυτικά παρακάτω στην εκτέλεση της συνταγής. Αν όμως σου φαίνεται κόπος αυτός ο τρόπος ή σε αγχώνει, μπορείς απλά να ρίξεις τα αυγά σε ένα μπολ και να τα χτυπήσεις με το μίξερ χειρός χωρίς να χωρίσεις τα ασπράδια από τους κρόκους. Τον τρόπο με τον χυμό λεμονιού, ακολούθησε τον όπως τον γράφω.
Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, αρώματα  και θρέψη.
Πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά από πράσα και σέλινο.
Αν μέχρι σήμερα δεν έχεις δοκιμάσει να μαγειρέψεις κάτι τέτοιο, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Κι αν το κάνεις, μην ξεχάσεις να μου στείλεις σε μήνυμα,  φωτογραφία στο instagram  ή να με κάνεις mention στο δικό σου στόρι, για να το δεις να δημοσιεύεται.

Με αγάπη
Mamatsita

Παρακολούθησε  βίντεο συνταγές  εδώ,στο κανάλι μου στο YouTube

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσα
2 ματσάκια  σέλινο
αλάτι πιπέρι
1/2 κ. γλ. κάρι (προαιρετικά)
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζεστό νερό
1/4 μάτσο άνηθο
για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι

 

Διάβασε πως γίνεται το κοτόπουλο πρασοσέλινο

1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί τις μερίδες του κοτόπουλου. Σοτάρω για 5 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια μεταφέρω σε πιάτο και διατηρώ ζεστό.
2. Στο ίδιο σκεύος προσθέτω το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες, τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά ίσα να γυαλίσουν αλλά να μην αλλάξουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, επίσης κομμένα σε ροδέλες και το σέλινο χοντροκομμένο .  Τα ανακατεύω όλα αυτά απαλά.
3. Τοποθετώ και πάλι τις μερίδες του κοτόπουλου στο σκεύος, μαζί με τους χυμούς που υπάρχουν στο πιάτο, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κάρι και σβήνω με το κρασί.
4. Στη συνέχεια προσθέτω το ζεστό νερό, σκεπάζω το σκεύος και χαμηλώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύω για 40  περίπου λεπτά.
5. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, ξεκινώ το αυγολέμονο. Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ χτυπώ τα ασπράδια με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί αφράτη μαρέγκα.  Προσθέτω στη μαρέγκα τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα. Στύβω το λεμόνι σε λεμονοστύφτη και προσθέτω στο χυμό του 2-3 κουταλιές από το ζουμάκι του φαγητού. Ανακατεύω απαλά και ρίχνω αυτό το μείγμα σιγά σιγά στο μείγμα με τα ασπράδια, ανακατεύοντας και πάλι με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.
6.  Ρίχνω το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινώ απαλά την κατσαρόλα. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρω.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Σημείωση: Το αυγολέμονο πρέπει να πέσει σε ζουμερό φαγητό. Για αυτό αν χρειαστεί, πρόσθεσε νερό αλλά πάντα ζεστό!

Θέλεις περισσότερες ιδέες για φαγάκια με αυγολέμονο;

Τότε  κάνε κλικ  στις  παρακάτω συνταγές
Κοτόπουλο Φρικασέ

 

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο


Μανιτάρια με πράσα αυγολέμονο

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube  εδώ  και ενημερώσου για όλες τις νέες μου συνταγές.

Ακολουθήσε με στο Youtube & στα Social Media και δες όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Κοκκινόψαρο γιουβέτσι

Ήθελα έναν διαφορετικό τρόπο να φτιάξω το κοκκινόψαρο που είχα στην κατάψυξη. Συνήθως το κάνω σούπα. Μία από τις αγαπημένες μου ψαρόσουπες είναι αυτή με

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ. Την έβλεπα καιρό να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Την είχα στο νου μου για κάποιες από τις ημέρες που η θερμοκρασία

Παϊδάκια κοτόπουλο, τα εορταστικά!

Μπορούν οι καθημερινές μας γεύσεις να μετατραπούν σε κάτι υπέροχα εορταστικό; Φυσικά και μπορούν! Τα πάντα είναι θέμα διάθεσης ! Αλλά και ευκολίας! Μεταμορφώνω λοιπόν