Τυροπιτάκια χωρίς φύλο. Cheese pies with no filo.

Αυτά τα τυροπιτάκια χωρίς φύλο είναι πολύ εύκολα, γίνονται πολύ γρήγορα, είναι πολύ νόστιμα και τα πιτσιρίκια σου θα τα λατρέψουν.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα κασέρι τριμμένο

  • 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη

  • 1 αυγό

  • 1 κούπα γάλα

  • 3/4 κούπας σπορέλαιο

  • 1/2 φακελάκι baking powder

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να φτιάξεις μια ζύμη εύπλαστη αλλά όχι σφιχτή

  • φρεσκοτριμμένο πιπεράκι

Ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύεις. Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνεις. Αυτό ήταν. Φτιάχνεις μικρές τυρομπαλλίτσες και τις βάζεις σε ένα ταψί όπου έχεις πρώτα στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου τα τυροπιτάκια σου να πάρουν ένα χρυσό χρωματάκι. Πρόσεξε, μην τα παραψήσεις γιατί δεν θα σου γίνουν αφράτα. Τα σερβίρεις ζεστά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Those chesse pies without filo, can be easilly made, they are very delicious and your kidos will love them .

You will need:
1 cup grated cheese
1 cup grated Gruyere
1 egg
1 cup milk
3/4 cup vegetable oil
1/2 sachet of baking powder
flour for all uses so as to build a pliable dough but not tight
freshly ground pepper

Mix all ingredients except flour in a deep bowl and mix . Then slowly add the flour and knead . That’s it. You make small cheese balls and put them in a pan with parchment paper.
Bake in preheated oven at 170 for about 20 minutes or until they get a golden brown color. . Be careful not to over bake them cause they won’t come out fluffy . Serve while still warm.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Μία Απάντηση

  1. Γεια σας! Θέλω να ρωτήσω πόσα γραμμάρια πρέπει να είναι το κάθε μπαλάκι ζύμης πριν το βάλουμε στο φούρνο? Θα βοηθούσε η ζύγιση γιατί απ’ ότι καταλαβαίνω το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο ψήσιμο… Ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,