Κολοκυθόσουπα, η πορτοκαλί

Την ετοίμαζε δίπλα μου η Εύα από το Funky Cook, εκείνο το Σάββατο που μαγειρεύαμε για το Το χαμόγελο του Παιδιού στο Farmers Republic και μου είχε σπάσει τη μύτη από τη μυρωδιά της.
Καθώς ετοίμαζα το δικό μου πιάτο, έριχνα κρυφές ματιές για να δω πως την φτιάχνει και μόλις την ολοκλήρωσε, της άρπαξα το πρώτο μπολάκι που σέρβιρε και το έκανα δικό μου.
Η γεύση της ήταν ακόμη καλύτερη από τη μυρωδιά της!
Στο δρόμο για το σπίτι, σκεφτόμουν την κολοκύθα που μου είχε φέρει ο Mr. Papatsita σε ένα από τα ταξιδάκια του (εντός των ορίων της χώρας) την οποία είχα τεμαχίσει κι είχα σε σακουλάκια στη κατάψυξη.
Μου είχε μείνει άραγε κανένα;
Μπαίνοντας μέσα έτρεξα για την κατάψυξη και “μα τις χίλιες κολοκύθες”, είχα ένα σακουλάκι ακόμη!!!
Εκείνη τη βραδιά  απόλαυσα τη ντελικάτη γεύση αυτής της σουπίτσας παρέα με τον καλό μου, ο οποίος μετά από κάθε κουταλιά αναφωνούσε πως δικαιώθηκε από την τότε γκρίνια μου… “καλά χριστιανέ μου, χάθηκε να μου φέρεις καμιά μπλουζίτσα, κολοκύθα μου ‘φερες;”!!!

Με αγάπη
MamaTsita

κολοκυθόσουπα
Υλικά

 

400 γρ κολοκύθα
2 μεγάλα καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ σ βούτυρο
1 κ γλ τζίντζερ
1/2 κ γλ μοσχοκάρυδο
αλάτι – πιπέρι
3 ποτήρια νερό χλιαρό
150 ml  κρέμα γάλακτος
αλάτι – πιπέρι

pumpkin soup

  1. Κόβεις τη κολοκύθα, το καρότο και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρεις με το βούτυρο.
    2. Μόλις καραμελώσουν προσθέτεις το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και τ’ αφήνεις να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
    3. Μ’ ένα ραβδομίξερ πολτοποιείς τα υλικά και προσθέτεις τη φυτική κρέμα γάλακτος.
    4. Αφήνεις να πάρει μια βράση για 3-4 λεπτά κι η σούπα σου είναι έτοιμη.

κολοκυθόσουπα

Σημείωση :
Αν θέλεις να κάνεις την σούπα σου εντελώς χορτοφαγική – vegan, αντικατέστησε το βούτυρο με μαργαρίνη και την κρέμα γάλακτος με φυτική ή με γάλα καρύδας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,