Brownie με φράουλες για όλα τα γούστα

Το brownie είναι αγαπημένη μας γεύση και κατά την διάρκεια των κρύων ημερών εμφανίζεται αρκετά συχνά στην κουζίνα μου.
Και μπορεί ο mr. Papatsita να το έχει συνδυάσει με ζεστές κούπες καφέ και χουχούλιασμα στον καναπέ, τα παιδιά όμως κι εγώ το θέλουμε καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Καθόλου δεν μας χαλάει ένα κομμάτι brownie σερβιρισμένο με μια μπαλίτσα παγωτό βανίλια τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί προηγείται η άνοιξη κι οι φράουλες της!!!

20150426_182112
Έτσι, ετοιμάζω το εαρινό φραουλένιο brownie και το στολίζω ποικιλοτρόπως έτσι ώστε να ικανοποιήσω και τα γούστα της Κατερίνας (θυγατέρα) που το προτιμά με κρέμα τυριού, αλλά και τα γούστα του Μήτσου (υιός) που το θέλει ως… πόση σοκολάτα μπορείς ν’ αντέξεις (?)!!!
Δεν κουράζομαι όμως! Ένα ετοιμάζω κι απλά… το κόβω στην μέση και το δουλεύω έτσι, ώστε να είναι όλοι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι!!!

20150426_182012
Σου παρουσιάζω λοιπόν και τις δύο βερσιόν κι εσύ … διαλέγεις και παίρνεις (και τις δύο, να μου το θυμηθείς)!
Για να φτιάξεις λοιπόν το brownie για όλα τα γούστα, θα χρειαστείς.
200 σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ βούτυρο
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για την βερσιόν με την κρέμα τυριού
200 γρ κρέμα τυριού
1 κ σ ζάχαρη άχνη
φράουλες
σιρόπι φράουλα
τριμμένη σοκολάτα
για την βερσιόν με τριμμένη λευκή σοκολάτα
τριμμένη λευκή σοκολάτα
σιρόπι σοκολάτα
φράουλες

20150426_161002
Ξεκινάς λιώνοντας την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Συνεχίζεις χτυπώντας στο μίξερ τ’ αυγά με την ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν και προσθέτεις αυτό το μείγμα στο μείγμα με την σοκολάτα. Επόμενη κίνηση είναι να προσθέσεις σιγά σιγά το αλεύρι και να ρίξει όλο αυτό το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο, αν έχεις.

20150426_163347
Αν δεν έχεις, απλά στρώσε λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 – 25 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί, ετοίμασε την κρέμα τυριού. Δεν θα σου πάρει παραπάνω από 2 λεπτά.
Σ’ ένα μπολ ανακάτεψε καλά την κρέμα τυριού με την ζάχαρη άχνη κι επειδή είπαμε ο καιρός ζεσταίνει βάλτη στο ψυγείο.

20150426_181829
Στρώσε την κρέμα στο brownie όταν θα είσαι έτοιμη να σερβίρεις και γαρνίρισε με φράουλες, λίγη τριμμένη σοκολάτα και σιρόπι φράουλα. Η δροσιά της κρέμας και της φράουλας θα σου δώσει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση.

20150426_181637
Στην άλλη βερσιόν (βερσιόν Μήτσου), πασπάλισε το brownie με την τριμμένη λευκή σοκολάτα, γαρνίρισε με φράουλες και σιρόπι σοκολάτα κι απόλαυσε έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς. Φράουλα και σοκολάτα!!!

Με αγάπη
MamaTsita

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,