Ακόμη πιο νόστιμο… ότι είναι πανέ

Ποιο είναι το μυστικό για ακόμη πιο νόστιμα…παναρίσματα;
Η μαγειρική μου εμπειρία πάνω σε αυτό το κομμάτι, όλα αυτά τα χρόνια (μέσα από την κουζινούλα μου, μην μπερδεύεσαι)  με έφερε να καταλήξω στο εξής συμπέρασμα.
Το μυστικό είναι….(ήχοι τυμπάνων)….. τέσσερα!!!
Μάλιστα. Το μυστικό δεν είναι μόνο ένα!
Είναι τέσσερα μικρά κολπάκια που πρέπει να κάνεις για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα που θα σε κάνει να πεις

“το δικό μου πανέ είναι πολύ καλύτερο από του…εμπορίου!!!”

κοτόπουλο πανέ
κοτόπουλο πανέ
Πάμε λοιπόν!
Μυστικό νούμερο 1.
Θρυμμάτισε παξιμάδια αντί για φρυγανιές.
Ότι παξιμάδι έχεις στη κουζίνα σου. Αλλά!!! Αν έχεις αυτά τα ωραία που έχουν βγει τελευταία με γεύσεις όπως ντομάτα-ρίγανη ή διάφορα μυρωδικά, προτίμησε τα.
Μυστικό νούμερο 2.
Σε αυτή λοιπόν την παξιμαδογαλέτα, πρόσθεσε μια γερή δόση τριμμένη παρμεζάνα.
Μία ή δύο κ σ, αναλόγως την ποσότητα της γαλέτας.
Μυστικό νούμερο 3. Σε αυτή την παξιμαδογαλέτα με την παρμεζάνα πρόσθεσε και 2 κουταλάκια του γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
Αν δεν έχεις, απλά ανακάτεψε σε ένα μπολάκι πιπέρι, κάρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, θυμάρι και ότι άλλο χρησιμοποιείς και έχεις στο ντουλάπι σου.
Μυστικό νούμερο 4. Τηγάνισε σε λάδι που έχει ζεσταθεί καλά, αλλά χαμήλωσε στο μισό την φωτιά μόλις ρίξεις μέσα τα πανέ σου και γύριζε τα διαρκώς ανά ένα λεπτό περίπου.

κοτόπουλο πανέ
Αυτά είχα να σου πω.
Α, και εννοείται πως έχεις αλατίσει αυτό που θα ετοιμάσεις και πως το περνάς πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και μετά από τη γαλέτα.  Και πως, όταν έτοιμα τα βάζουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Το ‘χουμε αυτό, έτσι δεν είναι;

Με αγάπη
Mamatsita

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Φασόλια γίγαντες με λάχανο κοκκινιστό

Φασόλια γίγαντες με λάχανο κοκκινιστό. Το πιάτο αυτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή η οποία μαγειρευόταν συνήθως κατά την περίοδο της Σαρακοστής στη Βόρεια Ελλάδα. Μην

Vegan – Νηστίσιμο Παστίτσιο – video

Παστίτσιο, πολυαγαπημένο φαγητό όλο το χρόνο. Θυμίζει Κυριακές και οικογενειακό τραπέζι. Έχεις δει την συνταγή μου για παστίτσιο; Κάνε κλικ εδώ. Τι γίνεται όμως την περίοδο

5 βήματα για πετυχημένο μπακαλιάρο τηγανιτό

Κάποιες αξίες είναι κλασσικές! Όπως ακριβώς και ο μπακαλιάρος την ημέρα του Ευαγγελισμού. Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας 5 σημαντικά βήματα για καλοτηγανισμένα κομμάτια μπακαλιάρου. Για