Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και γάλα. Chocolate cake (no milk & eggs needed)

Να σου ΄χει έρθει η διάθεση να φτιάξεις ένα σοκολατένιο κέικ (συνήθως τ’ απόγευμα μου συμβαίνει αυτό) και να μην έχεις γάλα κι αυγά!
Αντί ν’ αρχίσεις να ρωτάς και να παρακαλάς για το ποιος θα πεταχτεί μέχρι το σούπερ μάρκετ, (που αν είναι τα παιδιά σου θα σου απαντήσουν “άσε με τώρα βρε μαμά, βαριέμαι” ή αν είναι ο πατέρας των παιδιών σου θα σου απαντήσει “καιρός να κόψεις τα γλυκά”), κάτσε στον υπολογιστή, απευθύνσου στον φίλο σου τον goggle κι ευθύς αμέσως θα έχεις τις απαντήσεις στο ερώτημα “γίνεται κέικ χωρίς αυγά και γάλα?”. Γίνεται, γίνεται! Κι είναι και πολύ νόστιμο παρακαλώ. σοκολατένιο κέικΓια το σοκολατένιο, λοιπόν κέικ χωρίς αυγά και γάλα θα χρειαστείς:
1 και μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ σ κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κ σ σόδα μαγειρική
λίγο αλάτι
5 κ σ ηλιέλαιο
1 κ γλ βανίλια
1 κ γλ λευκό ξύδι
1 κούπα νερό
Κι αν θες και frosting, τότε θα χρειαστείς επίσης:
200 γρ νερό
1 κ σ κορνφλαουρ
250 γρ κουβερτούρα
Κοίτα τώρα πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία. Ειλικρινά σου εύχομαι να τα καταφέρεις (πλάκα κάνω)!!!
Σ’ ένα πυρίμαχο φαρδύ σκεύος που θα ψήσεις το κέικ, ανακατεύεις αλεύρι, αλάτι, σόδα, ζάχαρη και κακάο. Φτιάχνεις τρεις λακουβίτσες και ρίχνεις στη μια το ξύδι, στην άλλη το ηλιέλαιο και στη τρίτη τη βανίλια. Από πάνω ρίχνεις το νερό κι ανακατεύεις μ’ ένα πιρούνι. Αυτό ήταν!!! Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά, ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.choco1σοκολατένιο κέικΑν είσαι εντάξει ως εδώ και η επιθυμία σου για σοκολατένιο κέικ έχει εκπληρωθεί, τότε όλα καλά. Αν θέλεις και λίγο σοκολατένιο frosting για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, τότε κάνε και τα παρακάτω.
Σ΄ ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό με το κορνφλάουρ κι ανακάτεψε καλά. Ζέστανε αυτό το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια πρόσθεσε την κουβερτούρα που έχεις κόψει σε μικρά κομματάκια ανακατεύοντας την διαρκώς μέχρι να λιώσει.choco2Ρίξε το frosting αφού έχει κρυώσει το κέικ.σοκολατένιο κέικΜε αγάπη
MamaTsita

It was one of those evenings where one has the desire to bake a chocolate cake without having any milk or eggs left! Instead of asking and begging the ones who live with you under the same roof to go to the supermarket , (where if it’s your children they will probably answer “not now Mom , I’m busy ” or , if it’s the father of your children, who will probably answer “time to start a diet “) turn your computer on and goggle “cake without eggs and milk” and you will immediately have the answers to your question!
For the chocolate cake without eggs and milk you will need:
1 and half cup all purpose flour
3 tbs cocoa
1 cup sugar
1 t bs baking soda
pinch of salt
5 tbs vegetable oil
1 tsp vanilla
1 tsp white vinegar
1 cup water
And if you want frosting too, then you will also need :
200 g water
1 tbs cornstarch
250 g dark chocolate
Check out how difficult this process is. I sincerely wish you can make it ( just kidding ) !
In a wide ungreased cake pan, sift flour , salt , soda and cocoa. Make three wells and pour vinegar into one , vegetable oil in the second and vanilla in the third . Pour water over all and stir well with a fork . That’s it ! Bake in preheated oven at 180C for about 30 minutes, or until a toothpick inserted, comes out clean .
If you wish to frost it proceed with the following.
In a saucepan put the water with the cornstarch and toss well . Warm this mixture over medium- low temperature and then add the chocolate that you cut into small pieces and stir constantly until smooth .
Pour over after cake has cooled .
With Love
MamaTsita σοκολατένιο κέικRecipe from www.allrecipes.com

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

14 Απαντήσεις

  1. γραψατε τη ζαχαρη αλλα δεν την προσθεσατε στην εκτελεση.επισης δεν γραψατε διαστασεις απο το πυρεξ και στην φωτο δεν φαινετε καθολου.

    1. Δοκίμασα την συνταγή γιατί είναι οικονομική και γρήγορη και σήμερα που δεν είχα πολύ χρόνο στην διάθεση μου ήταν ότι πρέπει. Όταν βγήκε από τον φούρνο δεν έβλεπα την ώρα να το δοκιμάσω βέβαια όταν το δοκίμασα δεν με ενθουσίασε και όταν πέρασαν αρκετές ώρες πια από το ψήσιμο και είπα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία μου έβγαλε μια γεύση αμμωνίας! Πραγματικά την ένιωθα σε κάθε μπουκιά. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά τουλάχιστον στο τελευταίο γιατί είμαι άνθρωπος που τηρώ κατά γράμμα τις συνταγές, δεν αλλάζω τίποτα και δεν είμαι αρχάρια ούτε στην μαγειρική ούτε στην ζαχαροπλαστική. Ότι και να έφτιαξε είναι ένα κέικ που δεν θα ξανακάνω. Δεν γράφω ποτέ κριτικές σε σελίδες μαγειρικής αλλά αυτή η συνταγή πραγματικά με απογοήτευσε…

      1. Λυπάμαι που απογοητευτήκατε. Αυτό είναι ένα κέικ που ετοιμάζω συνήθως κατά την περίοδο της νηστείας και δεν μου έχει βγάλει αυτή την αίσθηση αμμωνίας στην οποία αναφέρεστε. Δεν θέλω να σας αμφισβητήσω. Όπως λέτε κι εσείς, δεν είστε αρχάρια στην κουζίνα και στην ζαχαροπλαστική. Ίσως κάποια άλλη συνταγή από εδώ, να σας ταιριάζει καλύτερα. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,