Βραδιά Οινογνωσίας για bloggers.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.Hotel Grande Bretagne - Exterior 3 Είχα βρεθεί εκεί πολύ παλιά. Για την ακρίβεια έντεκα χρόνια πριν. Μόλις είχα γεννήσει την κόρη μου κι ο mr. Papatsita για να με “κανακέψει” μου έκανε δώρο ένα ημερήσιο πακέτο περιποίησης στο spa της Grande Bretagne. Τώρα που το σκέφτομαι μήπως  προσπαθούσε να μου πει κάτι άλλο και μ’ έστειλε στο spa;
Όπως και να ‘χει, εγώ τότε, πραγματικά το απόλαυσα.
Με υποδέχθηκαν θυμάμαι, με ζεστά χαμόγελα, με περιποιήθηκαν, με έβαλαν να κολυμπήσω στην πισίνα τους, μου έκαναν από αυτά τα μασαζάκια που σε χαλαρώνουν τόσο πολύ που σε παίρνει ο ύπνος (και σου φεύγει και λίγο σαλάκι), με τάισαν και αργά τ’ απόγευμα μ’ έστειλαν και πάλι σπίτι.
Αυτό το τελευταίο μου είχε κακοφανεί κομματάκι.
-”Χάθηκε να μου έκλεινες και μία διανυκτέρευση;” απάντησα στον άνθρωπο μου όταν με ρώτησε πως πέρασα.
Από τότε, στη Μεγάλη Βρετανία περνούσα μόνο απ’ έξω. Μέχρι πριν λίγες μέρες. Γιατί πριν λίγες μέρες βρέθηκα και πάλι… μέσα, σ’ έναν διαφορετικό χώρο αυτή τη φορά.
Η πρόσκληση έγραφε “Βραδιά Οινογνωσίας για bloggers” στο The Cellar του ξενοδοχείου.βραδιά οινογνωσίαςΈφτασα κάπως αργοπορημένη (όντας Ελληνίδα, ουχί Βρετανή) και παρόλα τα χρόνια που είχαν περάσει από την πρώτη μου επίσκεψη εκεί, αντίκρισα και πάλι ζεστά χαμόγελα.
Το The Cellar είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος φύλαξης κρασιών με πάνω από 2600 σπάνιες μποτίλιες που φυλάσσονται σε ειδικές συνθήκες ώστε να διατηρούν τη γεύση και το άρωμά τους. Μέσα σ’ αυτόν τον μοναδικό χώρο με το επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι είχα την τύχη να απολαύσω ένα από τα καλύτερα δείπνα ever, συνοδεία εξαιρετικών κρασιών επιλεγμένα από τον Head Somelier Ευάγγελο Ψωφίδη.Evangelos PsofidisΤο δείπνο που ετοίμασε για μας ο Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου είχε άρωμα και γεύση από τη Μεσόγειο.
Το χταπόδι στα κάρβουνα με Σαντορινιά φάβα και κρεμμύδι τουρσί, συνοδεύτηκε υπέροχα με Κτήμα Γαία “Θαλασσίτης” 2013.χταπόδι στα κάρβουναΤα μπαρμπούνια με καπονάτα λαχανικών και Κορινθιακή σταφίδα έδεσαν τέλεια με το κρασί που ανακηρύχθηκε ως ο νικητής της βραδιάς. Chateau d’Esclans Rose 2013, Grenache Rolleμπαρμπούνιαβραδιά οινογνωσίας
Το θεϊκό αρνάκι Ελασσόνας στη γάστρα με πατάτες με δεντρολίβανο και σκόρδο κονφί ταίριαξε απόλυτα με το κόκκινο Planeta “Santa Cecilia” 2008 Nero d’ Avola.αρνάκι Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτή τη βραδιά δίχως επιδόρπιο.
Κι έτσι όταν η κρέμα Καταλάνα με φρέσκια κομπότ από αχλάδι, χουρμά και αφρό πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα, τοποθετήθηκε μπροστά μας, τα επιφωνήματα χαράς κι απόλαυσης έδιναν κι έπαιρναν.κρέμα ΚαταλάναΤώρα μπορεί και να σκεφτείς πως όλα αυτά είναι πάρα πολύ ωραία αλλά πως θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον ειδήμονας στα κρασιά για να βρεθείς κι εσύ στον υπέροχο αυτό χώρο του The Cellar.
Σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι έτσι. Αν το αποφασίσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς και ν’ απολαύσεις ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού για σένα και τους καλεσμένους σου συνδυασμένο πάντα με τα ειδικά επιλεγμένα κρασιά.
Γιατί τελικά το φαγητό είναι μια από τις ωραιότερες απολαύσεις της ζωής και τελικά ναι, “οίνος ευφραίνει καρδίαν”.
Με αγάπη
Mamatsita

Y.Γ. 1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Χριστίνα Πουλιάδη και την Τζοάννα Ψωμοπούλου για την ευγενική και ζεστή τους συμπεριφορά, καθώς και στους υπόλοιπους συνδαιτημόνες μου Εύα funky cook, Μαριλού madame ginger, Μαριλίτα gourmelita, Αθηνά sugar buzz, Ελεάννα foodaki, Δανάη, Μάρκο maintanos.com και wine commanders γιατί με την διάθεσή τους έκαναν την βραδιά ακόμη πιο όμορφη!

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι (στολισμός)

 Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο στολισμός. Πόσο περίεργες οι μέρες που ζούμε. Πόσο αφύσικες. Θα κάνουν τα φετινά μας Χριστούγεννα εντελώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ή

Καλώς ήλθες Φθινόπωρο!

Όταν το ημερολόγιο γράφει 1η Οκτωβρίου, τότε επίσημα στο σπίτι μου μπαίνουμε  σε φθινοπωρινό mood. Τον Σεπτέμβριο, αν και τότε είναι που ξεκινά το φθινόπωρο, 

Ταξιδάκι στο Παρίσι – vlog

Υπάρχει μια ρήση που κυκλοφορεί αρκετά στο διαδίκτυο και πάει κάπως έτσι, “once a year go somewhere you’ve never been before”, το οποίο σημαίνει “μια