Καλώς ήλθες Φθινόπωρο!

Όταν το ημερολόγιο γράφει 1η Οκτωβρίου, τότε επίσημα στο σπίτι μου μπαίνουμε  σε φθινοπωρινό mood.
Τον Σεπτέμβριο, αν και τότε είναι που ξεκινά το φθινόπωρο,  τον λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο ως καλοκαιρινό παρά ως φθινοπωρινό μήνα.
Είναι που οι ζέστες κρατούν ακόμη και παρόλο που ανοίγουν τα σχολεία και όλοι έχουμε επιστρέψει στους κανονικούς μας ρυθμούς,  το μυαλό μας είναι ακόμη στις παραλίες και στις βουτιές.
Τον Οκτώβριο όμως, που πιάνουν οι πρώτες ψύχρες κι έρχονται οι πρώτες βροχές, τότε  αλλάζω το σκηνικό.
Τα κεράκια με άρωμα κανέλας ανάβουν κι οι πρώτες ελαφρά μάλλινες κουβερτούλες παίρνουν την θέση τους στο μπράτσο του καναπέ για να προσφέρουν θαλπωρή τις νυχτερινές ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης και ταινιών.
Στην κουζίνα μου η πρώτη αλλαγή είναι η επανατοποθέτηση στον πάγκο της καφετέριας του γαλλικού και η αμέσως επόμενη η «απόσυρση» των καλοκαιρινών πιάτων!
Ναι, ναι αλλάζω πιάτα, κουταλομαχαιροπίρουνα και ποτήρια δυο φορές το χρόνο και στην αρχή οι φίλοι μου με κορόιδευαν για αυτό!
Τώρα πια όμως ξέρουν πως όταν βγουν τα φθινοπωρινά μου  ξεκινά επίσημα και η σεζόν.
Έτσι τα γαλάζια και φωτεινά πιάτα του καλοκαιριού, αντικαθιστώνται με σκούρο πράσινο και γκρι.
Το τραπέζι μου στολίζεται με ρόδια και κολοκύθες, με κουκουνάρια και ξερά φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα της αυλής.
Τα αμύγδαλα που δεν έσπασα ποτέ, στολίζουν το βάζο μου και μεταμορφώνουν ακόμη μια γωνιά του σπιτιού.
Τι θα ΄λεγες να σου δείξω κάποια μικρά κόλπα που θα σε κάνουν χωρίς κόπο και κυρίως χωρίς πολλά έξοδα να δημιουργήσεις την δική σου φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι;
Τώρα που οι μπαλκονόπορτες κλείνουν και η νύχτα ξεκινά νωρίς, οι ώρες που περνάμε στο σπίτι είναι περισσότερες.
Ας έχουν το χρώμα  και την θαλπωρή του φθινοπώρου.
Με αγάπη
Mamatsita
#howifall
#homemade_fun

φθινόπωρο

  • Προτίμησε τα κεριά με άρωμα μπαχαρικών όπως κανέλα ή μοσχοκάρυδο κι έτσι εκτός από το γλυκό τους φως θα απολαμβάνεις και την υπέροχη μυρωδιά τους.

Φθινόπωρο

 

Φθινόπωρο

  • Μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο και μπορείς να μαζέψεις φύλλα ξερά και κουκουνάρια για να στολίσουν το τραπεζάκι του σαλονιού ή την τραπεζαρία σου.

Φθινόπωρο

Φθινόπωρο

  • Ζήτησε από ένα μαγαζί που πουλά ξύλα για το τζάκι να σου κόψουν στρογγυλές φέτες από μεγάλα κούτσουρα για να τις χρησιμοποιήσεις είτε ως κεντρικό θέμα στολισμού του τραπεζιού ή ως σουπλά.

Φθινόπωρο

Φθινόπωρο

  • Γέμισε μέχρι τη μέση το γυάλινο βάζο σου με αμύγδαλα, φυστίκια ή ολόκληρους κόκκους καφέ. Πρόσθεσε ένα ρεσό κι έχεις έτοιμο ένα υπέροχο, διαφορετικό βάζο – κηροπήγιο.

Φθινόπωρο

Ακολούθησε με στο Youtube & στα Social Media και δες όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,