Πέννες με σάλτσα ψητής μελιτζάνας

Η μακαρονάδα με πέννες ολικής άλεσης και σάλτσα από ψητή μελιτζάνα, τοματίνια και φέτα  θα σου θυμίσει εκείνη την viral συνταγή πριν από μερικά (δύο χρόνια νομίζω) baked feta pasta .
Εδώ δοκίμασα να προσθέσω μελιτζάνες, τις οποίες έκοψα σε σχετικά μικρά κομμάτια για να ψηθούν γρήγορα μαζί με τα ντοματίνια και την φέτα. Η γλύκα της μελιτζάνας έδεσε υπέροχα με τους χυμούς που έβγαλαν τα ντοματίνια και την γεύση της ψητής φέτας και έδωσαν μια σάλτσα υ π έ ρ ο χ η !!!
Χρησιμοποίησα πέννες ριγέ ολικής άλεσης Melissa , που φτιάχνονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού, από σιτάρια που μεγαλώνουν στους πιο εκλεκτούς ελληνικούς σιτοβολώνες  και πραγματικά αυτή η μακαρονάδα με τη νοστιμιά της έγινε από τις πιο αγαπημένες μας καλοκαιρινές μακαρονάδες που θα φτιάχνεται ξανά και ξανά!!!
Και επειδή είμαστε σε καλοκαιρινό mode, στο βίντεο εδώ βλέπεις ακόμα μία υπέροχη, ελαφριά και γεμάτη φρεσκάδα μακαρονάδα που επίσης θα φτιάχνεται ξανά και ξανά αυτό το καλοκαιράκι.

Στην κουζίνα γράφονται οι πιο νόστιμες ιστορίες τις οποίες αξίζει να μοιραζόμαστε.
Για αυτό όταν  φτιάξεις  αυτή τη συνταγή  ανέβασε ένα στόρι στο   instagram  και κάνε με tag @mamatsita , ή στείλε μου την δημιουργία σου σε μήνυμα   στο instagram  για να την δεις να δημοσιεύεται.
Με αγάπη
Mamatsita

 

Παρακολούθησε το βίντεο και στο YouTube και μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe.

Υλικά

500 γρ.  πέννες ριγέ ολικής άλεσης Melissa
1 κούπα από το νερό βρασμού των ζυμαρικών
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
1/2 κιλό ντοματίνια
250 γρ. φέτα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
μερικά φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού




Διάβασε πως γίνονται οι πέννες με σάλτσα ψητής μελιτζάνας

1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες  ριγέ ολικής άλεσης και τις βράζω al dente.
Κρατώ μία κούπα από το νερό τους.
2. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος τοποθετώ στο κέντρο του την φέτα και γύρω τριγύρω τις μελιτζάνες και τα ντοματίνια.  Προσθέτω το σκόρδο και τα φυλλαράκια του φρέσκου βασιλικού, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και προσθέτω την πάπρικα.
3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και τα ντοματίνια να σκάνε τους χυμούς τους.
Στη συνέχεια αφαιρώ το  σκεύος  από το φούρνο και με πολτοποιώ μελιτζάνες, τοματίνια και φέτα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιρούνι για να λιώσεις τα λαχανικά και την φέτα ή τη ράβδο χειρός για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
4. Προσθέτω στη σάλτσα αυτή το νερό βρασμού των ζυμαρικών (μπορεί να μην το χρειαστείς όλο) και στη συνέχεια ρίχνω μέσα στο σκεύος τις πέννες ολικής άλεσης.
Ανακατεύω πολύ πολύ καλά και σερβίρω.

 

θέλεις ακόμα περισσότερες καλοκαιρινές συνταγές και ιδέες με ζυμαρικά ;
Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω

Πέννες με μελιτζάνες και ντομάτες λιαστές


Μακαρονάδα Μπριάμ

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube  εδώ  και ενημερώσου για όλες τις νέες μου συνταγές.

Ακολουθήστε με στο Youtube & στα Social Media και δείτε όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολες πιτούλες (flatbreads)

Τα flatbreads στα Ελληνικά μεταφράζονται ως πλακέ ψωμί. Εγώ λέω να τα ονομάσω πιτούλες και μάλιστα πανεύκολες. Για να ετοιμαστούν χρειάζονται μόλις 3 βασικά υλικά.