Τούρτα Λεμόνι

τούρτα λεμόνι

Την Κυριακή του Πάσχα μαζευτήκαμε όλοι, οικογένεια και φίλοι και έστρωσα το τραπέζι μου κάτω από τα μόλις μιας εβδομάδας καταπράσινα πλατανάκια  της αυλής μου.
Το τραπέζι μας γεμάτο με όλα τα κλασσικά Πασχαλινά.  Αρνάκι στη σούβλα, κοκορέτσι, κόκκινα αυγά, μεζεδάκια, σαλάτες κλπ κλπ.
Όλα πεντανόστιμα και λαχταριστά!
Την παράσταση όμως πραγματικά έκλεψε το επιδόρπιο, εξάλλου πάντα δεν την κλέβει; Και δεν ήταν μόνο ένα.
Σε ένα μεγάλο, γιορτινό τραπέζι σαν το Πασχαλινό, το γλυκό δεν μπορεί να είναι μόνο ένα.
Από την μεριά μου λοιπόν, είχα ετοιμάσει ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Πανακότα με φράουλες
Η αδελφή μου Βίκυ,  κατέφθασε με αγαπημένο Brownie με φράουλες και η καλή μας γειτόνισσα και φίλη Kλειώ, με την Τούρτα Λεμόνι.

τούρτα λεμόνι
Ήταν υπέροχη η τούρτα λεμόνι!  Και μετά το φαγοπότι κρέατος ήταν ακριβώς ότι έπρεπε για να αλλάξουμε γεύση!
Φυσικά και την επόμενη μέρα ζήτησα τη συνταγή από την Κλειώ.
Ιδού λοιπόν!

Υλικά 

  • 1 συσκευασία ζελέ λεμόνι
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light (στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 20 σαβουαγιάρ
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 παστέλια αμυγδάλου χοντροκοπανισμένα για το πασπάλισμα

τούρτα λεμόνι

Δες πως γίνεται η Tούρτα Λεμόνι!

  1. Διαλύουμε  το ζελέ λεμόνι στο ζεστό νερό. Μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το εβαπορέ γάλα μέχρι να πήξει και προσθέτουμε εναλλάξ, χτυπώντας, τη ζάχαρη και το ζελέ.
  3. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο φρέσκο γάλα και το κονιάκ (όχι να μουλιάσουν) και τα στρώνουμε σε φόρμα που ανοίγει με αποσπώμενο πάτο.
  4. Στρώνουμε πάνω από τα σαβουαγιάρ την κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
  5. Μόλις η τούρτα παγώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το παστέλι αμυγδάλου.

τούρτα λεμόνι

Με αγάπη
Mamatsita & Κλειώ

Ακολούθησε με στο Youtube & στα Social Media και δες όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

39 Απαντήσεις

  1. κ εγω αυτο αναρωτηθηκα. δηλ το γαλα εβαπορε θα πηξει κ μαζι με το ζελε κανουν ωραιο συνδιασμο; δεν μπορω να φανταστω το αποτελεσμα.

  2. αποκλειεται να πηξει το εβαπορε λαιτ μονο του…μαλλον κατι αλλο εννοει ο ποιητης,αλλαξτε την εκφραση….επισης τα παστελια ειναι φαουλ σε τετοια συνταγη…καραμελωμενο αμυγδαλακι κοριτσια…..κι αν επιμενετε σε ετοιμο βαλτε μαντολες κοπανισμενες…..

  3. Καλημέρα, σκέφτομαι να την δοκιμάσω και αναρωτιέμαι η συσκευασία του ζελε έχει συνήθως 2 φακελάκια. Τα βάζουμε και τα δυο με 1 ποτήρι νερό ή μόνο το ένα;
    Ευχαριστώ!

    1. Τελικά έβαλα και τα δυο φακελάκια ζελέ και βάση μπισκότου digestive αντί σαβουαγιαρ. Έγινε πολύ αφράτη και πεντανόστιμη για όσους αγαπούν τις λεμονάτες γεύσεις!
      Ευχαριστώ!

  4. Την εφτιαξα κι εγω την πρωτη φορα με δυο φακελλακια αλλα ηταν πολυ σφιχτη η κρεμα.Την δευτερη εβαλα ενα και εγινε απλα τελεια!!!

  5. Την έκανα…αλλά ατύχησα!Όταν έριξα την κρέμα(η οποία μαλλον μου έκοψε,αφού ενώ είχε πήξει,με το που έριξα ζελέ και ζάχαρη νερούλιασε)τα σαβαγιάρ επέπλευσαν σαν…βαρκούλες…Μήπως μπορείτε να μου πείτε εάν η κρέμα,συνεχίζει να ειναι πηχτή σε όλη τη διάρκεια του χτυπήματος και αφού προσθέσουμε το ζελέ και τη ζαχαρη;Το γεγονός ότι μου νερούλιασε,σημαίνει πως μου έκοψε,ετσι δεν είναι;Σας κουράζω,θα ήθελα όμως να προσπαθήσω ξανά επειδή η γεύση της μου άρεσε!Σας ευχαριστώ και πάλι,πολύ πολύ!!!

    1. Το εβαπορέ πρέπει να είναι στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Το ζελέ λεμόνι να είναι χλιαρό. Η ζάχαρη και το ζελέ να μπαίνουν εναλλάξ στο γάλα.
      Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες. Είμαι σίγουρη πως την επόμενη φορά θα καταφέρετε και την εμφάνιση. Γιατί από γεύση, όπως μου γράφετε σας άρεσε πολύ!!! Καλή επιτυχία!!! 😉

      1. Aναρωτιέμαι άν η κρυσταλλική ζάχαρη διαλύεται στο μείγμα. Επίσης θυμάμαι ότι, όταν η μητέρα μου έκανε το γλυκό, το βάζαμε στη κατάψυξη και το σερβίραμε παγωμένο. Τέλειο. Δυστυχώς δεν έχω γραμμένη τη δοσολογία.

  6. Την έφτιαξα χθες για το σημερινό πασχαλινο τραπέζι. Το αποτέλεσμα; απλά τέλεια!!!!
    Με 1 φακελάκι και ακολούθησα κατά γράμμα την συνταγή η οποία είναι πανεύκολη
    Η αλήθεια είναι ότι και γω είχα την απορεία για το γάλα αλλά έπαιξε αμέσως.Το γάλα ήταν πλήρες γιατί δεν πρόσεξα ότι έλεγε light και το αφηΣάββατο λίγη ώρα στην κατάψυξη
    Άρεσε πάρα πολύ σε όλους
    Ευχαριστούμε

  7. Δυστυχώς μου νερούλιασε.. Έκανα δύο προσπάθειες. Την πρώτη φορά διέλυσα το 1 φακελάκι ζελέ σε 415ml (1 και 3/4 ποτήρι) νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ενώ όλα έδειχναν τέλεια, το γάλα είχε πήξει, με το που μπήκε όλο το ζελέ νερούλιασε. Την δεύτερη φορά το διέλυσα σε λιγότερο νερό και πάλι νερούλιασε. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες κατά τα άλλα. Κρίμα και φαίνεται πραγματικά πολύ ωραία. Δεν ξέρω τι μπορεί να έκανα λάθος. Μόνο στο νερό εντοπίζω πρόβλημα. Μήπως είναι συγκεκριμένα ml;

    1. για να μη νερουλιάσει πρέπει ν αφήσετε το ζελέ ν αρχίσει να πήζει, να πάρει τη μορφή μελιού… την κάνω κι εγώ με ζελέ ανανά και παντεσπάνι αμυγδάλου, που το “μουσκεύω” με δυνατό νες καφέ… το μόνο δύσκολο είναι να πήξει η κρέμα! και το μυστικό είναι στο ζελέ… 🙂

    1. Δεν το έχω δοκιμάσει με λεμοντσέλο, όμως δεν βρίσκω το λόγο γιατί όχι.
      Πάντως αν το φτιάξετε έτσι θα με ενδιέφερε να μάθω πως ήταν. 🙂

  8. Πανεύκολη και τέλεια! Η κρέμα υπέροχη,αέρινη, αφρός! Όσο για το λεμοντσελο δίνει μία έξτρα λεμονατη γεύση και στα σαβουαγιαρ. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Σκέφτομαι μάλιστα να κάνω και τη φραουλενια εκδοχή της συνταγής!

  9. Καλημέρα!
    Η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία και εύκολη, θα ήθελα όμως να κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις:
    α). Πόσα γραμμάρια είναι 1 ποτήρι νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κούπες γάλα και το 1 κουτί εβαπορέ? Μπορείτε να μας πείτε ποιά μάρκα εβαπορέ χρησιμοποιήσατε?
    β). Επειδή διάβασα κάποια σχόλια κάτω από τη συνταγή που δεν τους πέτυχε το γλυκό, μπορούμε να έχουμε και 1 βιντεάκι με την παρασκευή του γλυκού?

    Και μία θερμή παράκληση: Μπορείτε να βάλετε κάπου στο site σας τις αναλογίες (από κούπες σε γραμμάρια) για όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε ούτως ώστε κάθε φορά που κάνω συνταγή σας να είμαι σίγουρη για την ποσότητα των υλικών που πρέπει να βάλω? Πιστεύω οτι θα βοηθήσει όλους όσους φτιάχνουν τις συνταγές σας….

    Παρεμπιπτόντως, έφτιαξα τα πασχαλινά κουλουράκια της μαμάς σας και βγήκαν φανταστικά!

    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε!

  10. Καλημερα MAMATSITA!!!
    την πρωτη φορα που την εφτιαξα βγηκε τελεια..τωρα ομως το γαλα δεν μου πηζει και τοσο πολυ και αναρωτιεμαι αν παιζει ρολο η ταχυτητα του μιξερ και ο χρονος που χρειαζεται να το δουλεψουμε ..σε ποια ταχυτητα και για ποσο χρονο χτυπαμε το εβαπορε; νομιζω οτι και η υψηλη θερμοκρασια του καλοκαιριου ισως να παιζει το ρολο της σε αυτο..
    θα το εκτιμουσα αν μου απαντουσατε αμμεσα γιατι ειναι τελειο καλοκαιρινο γλυκισμα
    καλη συνεχεια και καλη επιτυχια στις καινουριες δραστηριοτητες σας!!!!

  11. ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!
    Δεν το περίμενα, ομολογώ, είχα επιφυλάξεις αν θα πήξει το γάλα,
    αλλά έγινε πραγματικά εξαιρετική!!!
    Το μόνο που μου φάνηκε περισσότερο από αυτό που χρειάστηκα,
    ήταν το γάλα, όπου έβρεξα τα σαβουαγιάρ.
    Σας ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ

Γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά

Γαλακτομπούρεκο! Αγαπημένο για να μην πω πολυαγαπημένο γλυκό. Στην ζωή μου ως τώρα έχω δοκιμάσει αρκετά. Έχω όμως να πω ένα πράγμα. Σαν αυτό εδώ