Τσουρεκάκια “τριανταφυλλάκια” γεμισμένα με nutella.

Αυτό εδώ το … τσουρεκάκι τ’ ονομάζω εγώ, είναι πολύ εντυπωσιακό και καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα συστατικά και τα περισσότερα για να μην πω όλα, σίγουρα βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Ακόμα και το σχέδιο του, που θυμίζει κάτι από τριανταφυλλάκι (καλά δεν είμαι και pastry chef, μαμά είμαι), κι αυτό εύκολο είναι. CAM04414

Να σημειώσω επίσης πως η γέμισή του, που εδώ είναι nutella και μόνο nutella, κατόπιν απαίτησης των παιδιών μου, μπορεί να ενισχυθεί και με διάφορα άλλα συστατικά. Σκέφτομαι σταφίδες, σκέφτομαι λευκή σοκολάτα… σκεφτείτε κι εσείς κάτι.

Δες λοιπόν εδώ τι θα χρειαστείς για να κάνεις αυτά τα πολύ νόστιμα, πολύ αφράτα , πολύ αγαπημένα στα παιδιά “τριανταφυλλάκια τσουρεκάκια με nutella”, τα οποία συνοδεύουν άνετα και τον πρωινό ή απογευματινό καφέ ή τσάι των μεγάλων.CAM04418

Θα χρειαστείς:

3/4 κούπας γάλα χλιαρό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

2 κ σ ζάχαρη

1 κ σ άρωμα βανίλιας ( ή 1 βανιλέτα)

nutella ( ή λιωμένη σοκολάτα)

500 γρ αλεύρι

Σ’ ένα μπολ βάζεις το γάλα με την μαγιά και ανακατεύεις. Το αφήνεις για μερικά λεπτά για να αρχίσει να κάνει η μαγιά την δουλειά της και μετά προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύεις καλά κι αρχίζεις τώρα να προσθέτεις το αλεύρι σιγά σιγά, φτιάχνοντας μια ζύμη που θα είναι μαλακή, εύπλαστη και δεν θα κολλάει στα χέρια. Το πιθανότερο είναι να μην χρειαστείς και τα 500 γραμμάρια. Η διαδικασία αυτή υπολόγισε πως θα σου πάρει γύρω στα 15 λεπτά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνεις σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου, ή μέχρι να διπλασιάσει σχεδόν το μέγεθός της.

Χωρίζεις μικρά μπαλάκια και τα ανοίγεις με την βοήθεια του πλάστη. Στρώνεις την nutela στην μισή επιφάνεια της ζύμης που μόλις άνοιξες, και την σκεπάζεις με το άλλο μισό.CAM04397 Κόβεις 3 λεπτές λωρίδες, και αρχίζεις να τυλίγεις την κάθε λωρίδα ξεχωριστά φτιάχνοντας μικρές ροδέλες. CAM04402Ενώνεις τις τρεις ροδέλες σε μία, σχηματίζοντας έτσι ένα μικρό μπουκετάκι και το τοποθετείς σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα για muffins. CAM04405Αυτό ήταν! Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία

MamaTsita

Tip. Όσο μικρότερα τα μπαλάκια ζύμης τόσο το καλύτερο. Οι ροδέλες σου δεν θα βγουν μεγάλες και δεν θα στριμωχτούν και πολύ μέσα στην φόρμα των muffins.


Check out what you need to make these very tasty , very fluffy , very favourite to children ” rosy buns with nutella”. Goes also well with your morning or afternoon coffee or tea.
You will need:
3/4 cup lukewarm milk
1 sachet of dry yeast
2 eggs
1 pinch salt
2 tablespoons sugar
1 tablespoon vanilla extract
nutela ( or melted chocolate )
500 g flour

In a bowl put the milk with the yeast and stir . Leave for a few minutes the yeast to start working and then add the remaining ingredients except flour . Mix well and start to add the flour slowly , making a dough that is soft , pliable and will not stick to hands . Most likely you won’t need all 500 grams. This process will take you around 15 minutes. When the dough is ready, you let it rest covered for about an hour , or until almost doubled in size.
Separate small balls and open each ball with the help of a rolling pin . Spread half surface with nutela and cover with the other half. Cut three thin strips , and begin to roll each strip . Join the three rolls into one, thus forming a small bouquet and place in a well buttered mold for muffins. That’s it! Bake in preheated oven at 170 for 25 minutes.
Good luck
MamaTsita


Tip. The smaller balls of dough, the better. The rolls won’t be to big and won’t squeeze to much in the form for muffins.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ