Κοτόπουλο γκιούλμπασι Chicken gioulbasi

Η Πένη είναι μια γυναίκα που θαυμάζω για αρκετούς λόγους! Ένας από αυτούς είναι πως δεν δίστασε να ρισκάρει, να “ξεβολευτεί” και να κυνηγήσει τ’ όνειρο της! Μετά από μια πολυετή καριέρα ως τραπεζικός υπάλληλος, αποφάσισε, να κάνει αυτό που την ευχαριστεί περισσότερο και που, για όλους εμάς που γνωρίζουμε, το κάνει πάρα μα πάρα πολύ νόστιμα!
Η Πένη είχε την ιδέα των νωπών παρασκευασμάτων κοτόπουλου. Τι σημαίνει αυτό; Οτιδήποτε “κοτοπουλίσιο”, μεταμορφώνεται στα ικανά της χέρια και απογειώνεται γευστικά. Στην δική της “Ζωή & Κότα” θα βρεις, ξαπλωτό κοτόπουλο, κοτομπουκιές για γίγαντες, κοτομακρισούβλι, κοτογιουβαρλάκια, κοτοκεφτεδάκια, κι άλλα πολλά κοτό… !!!
Θα βρεις κι αυτό το κολασμένο πιάτο που μας ετοίμασε. Είναι η δική της εκδοχή για γκιούλμπασι, με κοτόπουλο!!!

κοτόπουλο γκιούλμπασι
Για να το γευθείς ή θα πρέπει να το παραγγείλεις, ή θα πρέπει να το ετοιμάσεις. Και τότε θα χρειαστείς:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κ σ σκόνη μουστάρδας
1 κ σ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
από 1 κ σ ρίγανη – θυμάρι
αλάτι – πιπέρι
6 φρυγανιές μεγάλες
2 σκελίδες σκόρδο
από 1 πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί πιπεριά χοντροκομμένη
5 – 6 τοματίνια
3 κ σ βούτυρο γάλακτος
1/4 ρεγγάτο
2 ποτήρια νερό
λαδόκολλα & σπάγκο

κοτόπουλο γκιούλμπασι
Πρώτα μαρινάρεις το κοτόπουλο με τη σκόνη μουστάρδας, το μείγμα μπαχαρικών, τη ρίγανη και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια βάζεις τις 6 φρυγανιές στη λαδόκολλα και τοποθετείς πάνω τους το μαριναρισμένο κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγεις σε συσκευασία δώρου, τοποθετείς σε μεγάλο ταψί όπου έχεις ρίξει τα 2 ποτήρια νερό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 11/2 – 2 ώρες, ή μέχρι το κοτοπουλάκι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρωματάκι.

κοτόπουλο γκιούλμπασι
Προετοιμάσου για ένα συναρπαστικό ταξίδι, καθώς θα γεύεσαι την ποτισμένη από τους χυμούς του φαγητού και του βουτύρου, φρυγανιά, το “λιώνει στο στόμα” κοτόπουλο, τα ψητά τοματίνια και τις πιπεριές μαζί με το λιωμένο τυράκι.
Προετοιμάσου και για τη μυρωδιά που θα ξεφύγει από τα όρια του δικού σου σπιτιού, θα φτάσει μέχρι το γείτονα και θα γαργαλίσει και την δική του μύτη.
Με αγάπη
MamaTsita

Tip: Η “Ζωή & Κότα” κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα διανέμει τις παραγγελίες της στην Αθήνα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τηλεφωνήσεις στο 6980 420413.

κοτόπουλο γκιούλμπασι
For this delicious, worth to try , chicken gioulbasi you will need:
1 chicken cut into portions
1 tablespoon mustard powder
1 tablespoon spice mix for chicken
1 tablespoon oregano & 1 tablespoon thyme
salt – pepper
6 large toasted bread slices
2 cloves of garlic
1 green , red , yellow , orange pepper cut into big slices
5-6 cherry tomatoes
3 tablespoons butter
¼ reggato cheese
2 glasses of water
parchment paper and kitchen string

First marinate the chicken with the mustard powder, the spice mix, oregano – thyme , salt and pepper . Then put the 6 slices of toasted bread on parchment paper and place over the marinated chicken and all remaining ingredients . Wrap in package, place in a large pan where you add two glasses of water and bake in a preheated oven at 180 degrees for 1 and a half to 2 hours, or until your chicken turns golden brown.
Prepare yourself for an exciting journey, as you will taste the juices from soaked food and butter , in the toasted bread, the “melts in your mouth” chicken, the grilled tomatoes and peppers with the melted cheese .

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

4 Απαντήσεις

  1. Κοριτσάκι καλησπέρα! Για άλλη συνταγή μπήκα κι έπεσε το μάτι μου σ’αυτήν εδώ! Τι απίθανο πράγμα είναι τούτο;;; Υπέροχο κοτόπουλο, μες τα αρώματα! Φιλάκια!

  2. Το ψηνουμε κανονικά με το περιτύλιγμα? η σακούλα που χρησιμοποιούμε για το ψήσιμο δεν κανει? καθόλη τη διάρκεια του ψησίματος χρησιμοποιούμε αυτη τη σακούλα?πολυ ωραία συνταγη φαίνεται!!!!

    1. Αναστασία, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την σακούλα ψησίματος. Σ’ αυτή την συνταγή το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα τυλίγονται καλά σε λαδόκολλα κι έτσι μπαίνει στο φούρνο για ψήσιμο. Πράγματι η συνταγή είναι ωραία και το κοτόπουλο γίνεται λουκούμι. Δοκίμασε το! Καλή επιτυχία! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πέννες με σάλτσα ψητής μελιτζάνας

Η μακαρονάδα με πέννες ολικής άλεσης και σάλτσα από ψητή μελιτζάνα, τοματίνια και φέτα  θα σου θυμίσει εκείνη την viral συνταγή πριν από μερικά (δύο

Πανεύκολες πιτούλες (flatbreads)

Τα flatbreads στα Ελληνικά μεταφράζονται ως πλακέ ψωμί. Εγώ λέω να τα ονομάσω πιτούλες και μάλιστα πανεύκολες. Για να ετοιμαστούν χρειάζονται μόλις 3 βασικά υλικά.