Δύο πίτα κοτόπουλο, παρακαλώ! Two pitas with chicken please!

Η κόρη μου λατρεύει τα σουβλάκια κι όπως μου έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη:
-“Θα μπορούσα να τρώω σουβλάκια κάθε μέρα”!
Ναι, Κατερίνα εντάξει, αλλά ποιος μπορεί να παραγγέλνει σουβλάκια κάθε μέρα;
Κι έτσι εδώ, μπαίνω εγώ! Μια φορά, τουλάχιστον, την εβδομάδα, το σπίτι μας μετατρέπεται σε σουβλακερί “η καλή μαμά”. Φτιάχνω σπιτικά σουβλάκια με κοτόπουλο τα οποία όμως απολαμβάνουμε κι εμείς οι μεγάλοι. Δεν θέλει και πολύ κόπο.πίτα κοτόπουλο Να, δες τι θα χρειαστείς για 4 πίτες με κοτόπουλο:
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
πίτες για σουβλάκια
για τη σος
2 κ σ γιαούρτι ή μαγιονέζα (προτίμησε γιαούρτι, είναι πιο δροσερό κι ελαφρύ)
1 κ σ κέτσαπ
1 κ σ μουστάρδα
λίγη πάπρικα γλυκιάπίτα κοτόπουλοΣοτάρεις αρκετά καλά το κοτόπουλο σε αντικολλητικo σκεύος (προσοχή να μην είναι ροζ το κρέας του στο εσωτερικό) και το πασπαλίζεις με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Το βάζεις σ’ ένα πιάτο και ζεσταίνεις στο ίδιο τηγάνι τις πίτες. Δε χρειάζεται να λερώνεις και πολλά σκεύη. Συν του ότι οι πίτες θα πάρουν από τη γεύση του κοτόπουλου!!!
Στο μεταξύ, έχεις ετοιμάσει και τη “γλυκιά σος” (έτσι την έχουν ονομάσει τα παιδιά), έχεις τηγανίσει και πατατούλες, έχεις κόψει και τις ντοματούλες σου, κι είσαι ότι πρέπει για … τύλιγμα και σερβίρισμα.
Με αγάπη
MamaTsitaπίτα κοτόπουλο

Tip 1 : Εδώ ισχύει το γνωστό “περί ορέξεως…” που σημαίνει πως στο σουβλάκι δεν χωράει περιορισμός. Θέλεις τζατζίκι… βάλε τζατζίκι, θέλεις κρεμμύδι…βάλε κρεμμύδι κ.ο.κ !!!
Tip 2 : Αν θέλεις να “διασκεδάσεις” τις ενοχές σου μην κάνεις το κοτόπουλο σουβλάκι. Κάντο … σαλάτα! Είναι το ίδιο νόστιμο και καυχιέσαι τύπου “μια σαλατούλα έφαγα μωρέ!”πίτα κοτόπουλο

My daughter loves pita gyros and as she has repeatedly stated :
– “I could eat pita gyros every single day”!
That’s just fine my dear darling, but who can order delivery every single day?
So this is where I come in! At least, once a week, my kitchen prepares delicious, extremely easy to make souvlaki with pita chicken. This is what you need for 4 servings:
1 chicken breast fillet, cut into thin strips
oregano
salt – pepper
4 pitas
for the sauce
2 Tb Greek yoghurt or mayonnaise (do prefer Greek yoghurt, it’s more tasty)
1 Tb ketchup
1 Tb mustard
a bit of sweet paprika
Sauté the chicken well enough to a non stick pan (shouldn’t be pink from the inside) and sprinkle with oregano, salt and pepper. Put it in a dish and use the same pan to warm up the pitas. Thus, they will get the taste of chicken!
In the meantime, you’ve prepared the sauce, fried potatoes and tomatoes cut in slices , therefore you are ready for some wrapping and serving!
With Love
MamaTsita

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

4 Απαντήσεις

  1. Δίκιο έχει το παιδί…..αν μάλιστα το σουβλάκι το έχει περιποιηθεί η μανούλα σίγουρα είναι το καλυτερότερο!!! 2 πίτα κοτόπουλο και για μένα, παρακαλώ! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ

Γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά

Γαλακτομπούρεκο! Αγαπημένο για να μην πω πολυαγαπημένο γλυκό. Στην ζωή μου ως τώρα έχω δοκιμάσει αρκετά. Έχω όμως να πω ένα πράγμα. Σαν αυτό εδώ