Πεϊνιρλί με λουκάνικα!!! Peinirli with sausages!!!

Πεϊνιρλί φτιάχνω αρκετά συχνά γιατί αρέσει πολύ στα παιδάκια μου. Το ζυμαράκι τους είναι εύκολο κι είναι το ίδιο με αυτό που φτιάχνουμε και την πίτσα. Έτσι όταν κάποια βράδια θέλουμε να “πρωτοτυπήσουμε” λιγουλάκι τους ετοιμάζω τις αγαπημένες τους “βαρκούλες” όπως συνηθίζουν να λένε. Το ωραίο με το πεϊνιρλί είναι πως μπορείς να παίξεις, όπως και με την πίτσα, με διάφορες γεύσεις κι υλικά. Συνήθως για τα μικρά μου πάω σε πιο “ασφαλή” μονοπάτια, τύπου ζαμπόν τυρί μπέικον, ενώ για μένα και τον Mr. Papatsita μου παίζω σε πιο σπέσιαλ εκδοχές.πεϊνερλί Για αυτή εδώ τη βερσιόν, η έμπνευση ήρθε από έναν πολύ αγαπημένο μου chef, που η παρουσίαση του βιβλίου του “Οι γεύσεις “που μεγαλώσαμε””, στάθηκε η αφορμή να τον γνωρίσω κι από κοντά, για να επιβεβαιώσω αυτό που μου έβγαζε κι απ’ το γυαλί. Τον γελαστό άνθρωπο με τον καλοσυνάτο χαρακτήρα. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Λαγό , τις συνταγές του οποίου λατρεύουμε σ’ αυτό εδώ το σπίτι!
Ο Ανδρέας λοιπόν,ετοίμασε στο Chef στον αέρα πεϊνιρλί με πολίτικο λουκάνικο κι ο Μήτσος μου που παρακολουθούσε μαζί μου, απαίτησε ένα τέτοιο για κολατσιό την άλλη μέρα στο σχολείο. Χαλάω εγώ χατίρια στα παιδάκια μου; Ως γνωστόν, όχι!!!
Σηκώθηκα λοιπόν, άνοιξα το ψυγείο κι επειδή δεν είχα πολίτικο λουκάνικο, το έφτιαξα με ότι είχα (συγνώμη Ανδρέα μου τα “πείραξα” λιγουλάκι!). Εννοείται πως τα έφαγαν επί τόπου και πως μόλις και μετά βίας κατάφερα να κρατήσω κάνα δυο για την άλλη μέρα στο σχολείο.
Θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ξερή μαγιά
250 γρ. χλιαρό νερό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κ σ λιωμένο βούτυρο για επάλειψη
για τη σάλτσα
4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ψιλοκομμένες
1 σκελ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ σ ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
για τη γέμιση
4 λουκάνικα (εγώ εδώ χρησιμοποίησα κοτόπουλου)
1/4 τυρί τριμμένο (εγώ εδώ χρησιμοποίησα regatto Kerrygold)
1 χούφτα ψιλοκομμένο βασιλικόπεϊνερλί Σ’ ένα μπολ βάλε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ρίξε το χλιαρό νερό για να διαλυθούν. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σιγά σιγά το αλεύρι, στο οποίο έχεις ρίξει μέσα το αλάτι. Ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια ζύμη μαλακή κι εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνεις σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Στο μεταξύ, χαράζεις τα λουκάνικα και τα ψήνεις σε αντικολλητικo τηγάνι για 5-6 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις τα λουκάνικα είναι έτοιμα, ξεκινάς τη σάλτσα. Σωτάρεις τις ψιλοκομμένες πιπεριές μαζί με το σκόρδο. Προσθέτεις το χυμό ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά περίπου. πεϊνερλίΜόλις η ζύμη σου είναι έτοιμη, τη χωρίζεις σε 4 κομμάτια κι ανοίγεις κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα. Απλώνεις λίγη σάλτσα πάνω στο ζυμαράκι σου, προσθέτεις το λουκάνικο και πασπαλίζεις με το τυρί το οποίο έχεις ανακατέψει με τον βασιλικό. Διπλώνεις τα πλαϊνά της ζύμης δίνοντας ένα σχήμα βαρκούλας, αλείφεις με το λιωμένο βούτυρο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη σου να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή.
Το σπίτι μοσχοβόλισε κι όλοι ανυπομονούσαν! Για αυτό σου λέω, φτιάξτα (αλλά σε διπλή δόση), για να τα χαρείς κι εσύ κι η οικογένεια και οι φίλοι σου.
Φυσικά και είναι τέλεια για τις “βραδιές βεράντας” αλλά και για τις “βραδιές Μουντιάλ”.
Με αγάπη
MamaTsita

Δες εδώ http://www.youtube.com/watch?v=h_IN9FFMJRU το Πεϊνιρλί με πολίτικο λουκάνικο του Ανδρέα Λαγού! πεϊνερλί

For these super delicious peinirlis you will need:
For the dough
450 gr. flour, all-purpose
1 tsp sugar
1 tsp salt
2 tsp dry yeast
250 gr. lukewarm water
1/4 cup olive oil
for the sauce
4 red peppers grilled and chopped
One leg. garlic
3 Tb tomato juice
1 Tb olive oil
1 Tb oregano
Salt-pepper

For the filling
4 sausages (I used chicken sausages )
1/4 grated cheese (I used regatto Kerrygold)
1 handful of chopped basil

In a bowl, put the sugar and yeast and add the warm water to dissolve. Then add the olive oil and slowly the flour, in which you have added the salt. Knead until you have a soft and pliable dough that does not stick to hands. Let it rest in a warm environment to double its size. Meanwhile, sauté sausages and in a non stick pan for 5-6 minutes . Once the sausages are ready, prepare the sauce. Sauté the chopped peppers with garlic. Add the tomato juice and the remaining ingredients and let the sauce boil for 15 minutes. Once your dough is ready, divide it into 4 pieces and open each piece into an oval shape. Put a Tb of sauce upon dough, add the sausage and sprinkle with the cheese which you’ve mixed with basil. Fold the sides of the dough giving a boat shape and bake in a preheated oven at 180 degrees for 15 minutes or until the dough is golden brown and crispy. πεϊνερλί

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

7 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,