Κρασάτα λιθρινάκια πλακί στην κατσαρόλα. Red snappers “plaki”.

Μου αρέσουν πολύ τα ψάρια. Θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με ψάρια. Δεν έχω καλύτερο από μια τσιπούρα στη σχάρα που να “κολυμπά” σε λαδολέμονο.
Όμως και τα ψάρια που γίνονται πλακί, με τα κρεμμυδάκια και τη σαλτσούλα τους και “βουτιές” με μπουκίτσες ψωμιού, είναι κι αυτά από τα αγαπημένα μου.
Για αυτό κι έχω ξαναπαρουσιάσει τέτοια συνταγή. Κι αν δεν την θυμάσαι, ένα κλικ εδώ θα φρεσκάρει τη μνήμη σου.
Για σήμερα όμως έχω συνταγή με ακόμη ένα αγαπημένο μου ψάρι. Λιθρινάκι!!!πλακί στην κατσαρόλαΘα χρειαστείς
4 λιθρινάκια
4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ γλ ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα πλακί στην κατσαρόλαΣωτάρεις τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτεις το σκόρδο. Σβήνεις με το κρασί, προσθέτεις τις ντομάτες και αλατοπιπερώνεις. Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση προσθέτεις τα λιθρινάκια. Σκεπάζεις και χαμηλώνεις τη φωτιά. Σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό. Πασπαλίζεις με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρεις.
Απολαμβάνεις με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί, ή και με ουζάκι!
Με αγάπη
MamaTsitaπλακί στην κατσαρόλα I love fish. I can be fed only on fish. There is nothing better than a grilled sea bream  bathing” in lemon-olive oil sauce.
But fishes baked in a pot with scallions and tomato sauce, where you dip in bread bites, are one  of my favourites too.
To prepare this recipe youwill need
4 small red snappers
4 onions cut into rings
3 ripe tomatoes, grated
2 cloves garlic, sliced
1 glass of white wine
1 teaspoon sugar
olive oil
salt – pepper
chopped parsley for garnish

Sauté the onions in olive oil until caramelized and then add  garlic. Add wine, tomatoes, sugar and salt-and-pepper. Once the sauce comes to a boil add the red snappers. Cover and bake in low temperature. Simmer for 10 minutes. If necessary add a bit of  water. Sprinkle with chopped parsley and serve.

Enjoy with  a glass of white wine, or a glass of Greek ouzo!
Love
MamaTsita

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,