Τάρτα μανιταριών

Οι τάρτες είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα. Σχεδόν τα πάντα τα κάνω τάρτες. Γλυκές, αλμυρές,… τα πάντα όλα.
Ευτυχώς για μένα, αυτή μου την προτίμηση την υποστηρίζουν και οι “συγκάτοικοι” μου.
Κι έτσι το σπίτι μας πολύ συχνά “ξεφουρνίζει” τάρτες που (δυστυχώς για μένα) καταναλώνονται σε χρόνο ρεκόρ, οπότε… πάμε πάλι!!!
Όπως αυτή εδώ η σούπερ σούπερ νόστιμη τάρτα μανιταριών. 20141221_171658Δε λείπει ποτέ από τα εορτασικά μου καλέσματα λόγω απαίτησης των συνδαιτυμόνων μου, αλλά και με βγάζει από την δύσκολη θέση μιας ξαφνικής, πάντα ευχάριστης, επίσκεψης φίλων “για ένα κρασάκι” όπως συνηθίζουμε να λέμε.
Δες λοιπόν τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις κι εσύ.
1 φύλλο ζύμη κουρού
1 συσκευασία (200 γρ) κρέμα τυριού
1 κ σ θυμάρι
1 συσκευασία (500 γρ) μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ ανθότυρο
100 γρ γιαούρτι
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 αυγό
100 γρ γραβιέρα τριμμένη

Σε ένα μπολ ανακάτεψε την κρέμα τυριού με το θυμάρι.20141221_155423 20141221_160031Στην ταρτιέρα σου που έχεις βουτυρώσει καλά, άπλωσε τη ζύμη κουρού και άλειψε τη με την κρέμα τυριού. Με τη ζύμη που θα σου περισσέψει, φτιάξε αστεράκια.
Σοτάρισε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικά τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και ρίξε τα κρεμμύδια και το λιωμένο σκόρδο. Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, ρίξε αλάτι -πιπέρι και σβήσε με το κρασί.
Πασπάλισε με τον μαϊντανό , ανακάτεψε κι άσε αυτό το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Όταν έτοιμο, στρώσε το μείγμα στο φύλλο ζύμης κουρού.20141221_161215Σ’ ένα βαθύ μπολ ανακάτεψε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τη κρέμα γάλακτος και το αυγό και ρίξτα πάνω από τα μανιτάρια.
Τώρα ήρθε η ώρα να βάλεις τα αστεράκια. Τοποθέτησε τα απαλά πάνω από το μείγμα και πασπάλισε όλη την τάρτα με την τριμμένη γραβιέρα. 20141221_161817Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25-30 λεπτά περίπου. 20141221_172421Αυτό ήταν! Σέρβιρε την τάρτα σου κι απόλαυσε τις εκφράσεις ικανοποίησης στα πρόσωπα αυτών που την προσφέρεις.
Καλές Γιορτές
Με αγάπη
MamaTsita

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

4 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,