Κέικ με μήλα και καρότα

Πραγματικά αυτό το κέικ, με την πρώτη κιόλας μπουκιά θα σου δώσει αυτή την αίσθηση που δίνει και σε μένα κάθε φορά.
Την αίσθηση της θαλπωρής!
Θέλεις να είναι το μήλο, ένα φρούτο που συνδυάζεις με τον χειμώνα, τις μάλλινες κουβερτούλες του καναπέ και τις φλόγες που τρεμοπαίζουν στο τζάκι;! Θέλεις να είναι η γλύκα που βγάζει η νοστιμιά του καρότου;!
Θέλεις να είναι το ζεστό άρωμα της κανέλας;! Θέλεις να είναι όλα αυτά μαζί;!
Την συνταγή μου την έδωσε πριν καιρό μια αγαπημένη φίλη. Είχε έρθει επίσκεψη σπίτι μας, κι επειδή δεν έρχεται ποτέ με άδεια χέρια, μας έφερε αυτό το υπέροχο κέικ με μήλα και καρότα.
Πέρασε αμέσως το τεστ, καθώς τα μικρά μου, και ειδικά η κόρη μου, το λάτρεψαν.
Κι έτσι η Κλειώ, την επόμενη μέρα κιόλας έριχνε στο γραμματοκιβώτιο μου, την υπέροχη συνταγή της.
Προτιμώ να τους το φτιάχνω κάποιες μέρες που το κρύο είναι ιδιαίτερα αισθητό.
Το συνοδεύω με ζεστές κούπες καφέ για μένα και σοκολάτας για τα παιδιά και το συνδυάζω με αναμμένο τζάκι, τις μάλλινες κουβερτούλες του καναπέ που λέγαμε και γλαφυρή ανάγνωση παραμυθένιων ιστοριών.
Την απόλυτη δηλαδή θαλπωρή!
Στην συνταγή δεν άλλαξα τίποτα. Το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω αυτό το frosting κρέμας τυριού και τα καραμελωμένα μήλα για να δώσω μια νότα πιο… υπερπαραγωγή!
Ετοίμασε το και κάλεσε τις φίλες σου για καφέ ή φτιάξε ατμόσφαιρα και ζεστές σοκολάτες κι απολαύστε το οικογενειακώς!
Με αγάπη
MamaTsita

20150113_101534
20150113_101459

 

Υλικά

 

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
4 αυγά
1 και μισή κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
3-4 κ. σ.  γάλα
1 κ γλ κανέλα
2 μήλα κομμένα σε κύβους
2 καρότα τριμμένα
για την επάλειψη
200 γρ κρέμα τυριού
2 κ σ ζάχαρη άχνη
για το γαρνίρισμα
50 γρ βούτυρο
1/2 μήλο κομμένο σε κύβους
1 κ σ καστανή ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα

20150112_155017

Δες πως γίνεται το κέικ με μήλα και καρότα

 

  1. Ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder και το αφήνω στην άκρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάωτα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτω το καλαμποκέλαιο, το γάλα, την κανέλα και στο τέλος το αλεύρι με το baking.
  3. Σταματάω το μίξερ και προθέτω τα μήλα και τα καρότα τα οποία ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
  4. Βουτυρώνω κι αλευρώνω καλά το ταψάκι ή την φόρμα που θα χρησιμοποιήσω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζω την επικάλυψη ανακατεύοντας καλά την κρέμα τυριού με την ζάχαρη άχνη.
  6. Ετοιμάζω και την γαρνιτούρα σοτάροντας τα κυβάκια του μήλου στο βούτυρο και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  7. Στρώνω την επικάλυψη στο κέικ το οποίο έχω ξεφορμάρει κι έχει κρυώσει καλά και γαρνίρω με τα καραμελωμένα μήλα.

20150112_155844

20150113_083737
20150113_090040

20150113_101609

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

39 Απαντήσεις

      1. Βεβαίως και μπορείς Πένυ. Τα έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές έτσι και τα έχω στείλει σχολείο για κολατσιό. Χρειάζονται λιγότερο χρόνο ψήσιμο. Στο μισάωρο περίπου κάνε το τεστ του μαχαιριού.

    1. Δεν την έχω κάνει ποτέ την συνταγή αυτή με ελαιόλαδο. Έχω την αίσθηση πως θα γινόταν πιο “βαρύ” σε γεύση. Όσο για τη ζάχαρη καρύδας επίσης δεν την έχω χρησιμοποιήσει. Αν εσύ την χρησιμοποιείς και σου ταιριάζει δεν βλέπω γιατί όχι.☺

      1. εβαλα μιση καστανη και μιση καρυδας εγινε πιο λαιτ απτ κανονικη συνταγη..:D και παλι ευχαριστω πολυ για τον χρονο και την υπεροχη συνταγη ειναι η δευτερη φορα που το φτιαχνω και καθιερωθηκε στο σπιτικο μας το κεικ του καθε μηνα απο εδω κ περα <3

          1. Πολύ νόστιμο!!! Απλό και εύκολο! Απλά αντί για ένα φλιτζάνι γάλα έβαλα χυμό από πορτοκάλι στην ίδια ποσότητα και πρόσθεσα και καρύδια!!! Μπράβο σας για την υπέροχη συνταγή!!!

  1. Όταν λέμε κούπες αλεύρι, και φλιτζάνι του καφέ πόσα γραμμάρια είναι; Γιατί μπορεί κούπα σε κούπα να διαφέρει.

  2. Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω η κουπα σε οτι αφορα το αλευρι πως προσδιοριζεται σε γραμμαρια ? Τι μεγεθος κουπας? Φλιτζανι τσαγιου ειναι οκ?

    1. Καλησπέρα σας. Οι κούπες που αναφέρονται στις συνταγές είναι κούπες δοσομετρητές. Όχι π.χ. κούπα καφέ ή για γάλα. Τις βρίσκετε σε καταστήματα με είδη κουζίνας ή στο σούπερ μάρκετ. Είναι 4 πιασμένες με ένα δαχτυλιδάκι και αφορούν σε 1 κούπα, 1/2, 1/3 και 1/4
      Μία κούπα αλεύρι είναι 140 γρ.

  3. Αντί για καλαμποκέλαιο τι άλλο λάδι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να βγει ελαφρύ; Τα μήλα μπορούν να τριφτούν στον τρίφτη σαν το καρότο;

  4. Καλημέρα!!

    το κέικ φαίνεται πολύ λαχταριστό και σκέφτομαι να το δοκιμάσω..Μπορούμε να το βάλουμε και σε μακρόστενη φόρμα? Θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο?

    1. Φυσικά και μπορείτε να το βάλετε σε μακρόστενη φόρμα. Όπως μπορείτε να το κάνετε και cup cakes. Διαφέρει ο χρόνος ψησίματος. Το τεστ όμως του καθαρού μαχαιριού είναι αλάνθαστος τρόπος για να δείτε αν όντως ψήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ

Γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά

Γαλακτομπούρεκο! Αγαπημένο για να μην πω πολυαγαπημένο γλυκό. Στην ζωή μου ως τώρα έχω δοκιμάσει αρκετά. Έχω όμως να πω ένα πράγμα. Σαν αυτό εδώ