Ατομικές νοστιμιές “μέχρι δακρύων”

Ήθελα μέρες να φτιάξω μια κρεμμυδόπιτα. Όλο κάτι γινόταν και δεν το αποφάσιζα. Ίσως και να φοβόμουν πως δεν θα τύχει θερμής υποδοχής από τα πιτσιρίκια μου.
Σκέφτηκα λοιπόν, αντί να φτιάξω μια κανονική κρεμμυδόπιτα σε κανονικές διαστάσεις, να την κάνω λίγο πιο… παιχνιδιάρικη για να εντυπωσιαστούν. Κι έτσι χρησιμοποίησα σφολιατάκια κι ονόμασα τις κρεμμυδόπιτες “ατομικές νοστιμιές μέχρι δακρύων”!!!
Για να σιγουρέψω δε, την πιθανότητα να μην περισσέψουν κι αναγκαστώ να φάω περισσότερο απ’ ότι μου αναλογεί (να μαζεύομαι σιγά- σιγά, σε 6 μήνες θ’ αρχίσω τα μπάνια, καταλαβαίνεις) κάλεσα και την κολλητή της κόρης μου να δοκιμάσει.20150122_142301Το κόλπο μου έπιασε! Από την πρώτη στιγμή που αντίκρυσαν τα ατομικά κρεμμυδοπιτάκια ενθουσιάστηκαν.
Αβασάνιστα κατέβαζαν το ένα μετά το άλλο κι όλοι μου οι φόβοι για το αν θα τους αρέσουν, μετατράπηκαν σε φόβο του αν θα προλάβω να φάω κι εγώ ένα!!!
Για να τα φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς
100 γρ κουκούναρι
50 γρ βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
αλάτι – πιπέρι
1 κ σ βαλσαμικό ξύδι
1 κ γλ μέλι
200 γρ τυρί κρέμα
100 γρ blue cheese
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ σ ρίγανη
1 κ σ θυμάρι
1 συσκευασία σφολιατάκια βουτύρου Χρυσή Ζύμη20150122_142550Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι καβουρντίζεις για λίγο το κουκουνάρι. Αφαιρείς και στο ίδιο τηγάνι προσθέτεις το βούτυρο και σοτάρεις τα κρεμμύδια σβήνοντας τα με το βαλσαμικό ξύδι. Σβήνεις την φωτιά και προσθέτεις το μέλι και το κουκουνάρι ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αφήνεις για λίγο να κρυώσουν κι ετοιμάζεις την γέμιση των τυριών.
Ανακατεύεις καλά την κρέμα τυριού, με το blue cheese και τα μυρωδικά.
Προσθέτεις αυτό το μείγμα στα κρεμμύδια.20150122_12542020150122_125452Τοποθετείς μια κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε σφολιατάκι, προσέχοντας να μην γεμίσεις ως τις άκρες τους.
Σκεπάζεις με δεύτερο σφολιατάκι, αλείφεις με κρόκο αυγού και πασπαλίζεις με λευκό και μαύρο σουσάμι. 20150122_13025320150122_131230Τρυπάς με μια οδοντογλυφίδα την επιφάνεια της σφολιάτας για να βγαίνει ο αέρας και να μην σου παραφουσκώσουν και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι τα σφολιατάκια ν’ αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Αυτό ήταν! 20150122_14182620150122_142407
Οι νοστιμιές αυτές είναι ιδανικές και για κάλεσμα φίλων τύπου “δεν έρχεστε για ένα κρασάκι;”
Με αγάπη
Mamatsita20150122_142731Tip: Κάθε φορά που καθαρίζω κρεμμύδια, θυμάμαι εκείνη την ατάκα στην Ελληνική ταινία “Αχ αυτή η γυναίκα μου” με το λαγό στιφάδο και τον διευθυντή, και την υπηρέτρια που πήρε τη θέση της κυρίας της ….
-…” ναι, αλλά δεν ξέρετε τι κλάμα ρίξαμε για να καθαρίσουμε τα κρομμύδια”!!!
Για να μην ρίξεις λοιπόν κι εσύ κλάμα, άνοιγε τη βρύση σου να τρέχει λίγο νερό (με σύνεση δεν έχουμε και πολύ) την ώρα που καθαρίζεις τα κρεμμύδια.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

5 Απαντήσεις

  1. Κάποιος να μου εξηγήσει πώς μου φάνηκε ότι είχες φτιάξει κρεμμυδόσουπα; Είμαι εντελώς κούκου, πάει τέλειωσε! 😛 Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τα λιγουρεύομαι αυτά τα κρεμμυδοπιτάκια τώρα, δεν μπορείς, δεν…. 😉

    1. Σταυρούλα, το πόσο έντονη θα είναι η γεύση του εξαρτάται από το πόσο σ
      αρέσει ή όχι το blue cheese. 😉 Μπορείς και να το παραλείψεις (αν δεν είσαι fan), μπορείς και να το αντικαταστήσεις με μια “δυνατή” γραβιέρα. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ