Κανελομελένια ζυμαράκια με ανθότυρο

Τα τηγανόψωμα είναι μια εύκολη λύση όταν ξεμένεις από ιδέες για ένα σνακ ή όταν ξεμένεις από βραδινό.
Τα γεμίζεις με ότι θέλεις και δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστούν.
Αυτά εδώ είναι μια αγαπημένη στα πιτσιρίκια μου παραλλαγή.20150124_145204Και με γέμιση το ανθότυρο, τα προτιμούν συνήθως το απόγευμα, όταν τα πιάνει αυτή η λιγούρα για κάτι γλυκό.
Κι έτσι γαρνιρισμένα με μπόλικο μελάκι και πασπαλισμένα με την μυρωδάτη κανέλα καλύπτω και τις … υπογλυκαιμικές τους τάσεις. Πολλές φορές όμως τα φτιάχνω και για πρωινό.
Τα κανελομελένια ζυμαράκια, όπως τα λέμε εμείς, είναι εύκολα, πολύ νόστιμα κι αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.20150124_144957Να δες τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις κι εσύ.
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τόσο, όσο να έχεις μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλά στα χέρια)
150 γρ. ανθότυρο
μέλι
κανέλα

Τοποθετείς όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι πλάθοντας μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζεις με μια πετσέτα και τοποθετείς σε ένα ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο για μισή περίπου ώρα.20150124_142944Όταν έτοιμη, χωρίζεις σε μικρά μπαλάκια κι ανοίγεις με το χέρι σου μικρά πιττάκια. Κόβεις με ένα στρογγυλό κουπ πατ, γεμίζεις με ανθότυρο, σκεπάζεις με δεύτερο πιττάκι και ψήνεις (δεν θα έλεγα τηγανίζεις) σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο  σε σιγανή φωτιά, γυρίζοντας τις πλευρές αρκετά συχνά.20150124_14281120150124_145300Σερβίρεις και γαρνίρεις με μέλι και κανέλα. Δοκίμασε τα αυτά τα μελένια ζυμαράκια. Θα σου αρέσουν.
Με αγάπη
MamaTsita

Υ.Γ. 1. Η ζύμη αυτή είναι η βάση για να κάνεις πολλούς συνδυασμούς.
Χρησιμοποίησε ότι τυρί διαθέτεις στο ψυγείο σου και φτιάξε ατομικά τυροψωμάκια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Υ.Γ.  2.Μπορείς αν θέλεις να μην χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο. Το έχω κάνει αρκετές φορές. Βγαίνουν επίσης υπέροχα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ

Γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά

Γαλακτομπούρεκο! Αγαπημένο για να μην πω πολυαγαπημένο γλυκό. Στην ζωή μου ως τώρα έχω δοκιμάσει αρκετά. Έχω όμως να πω ένα πράγμα. Σαν αυτό εδώ