Κέικ με ξινόμηλα και γλάσο λεμόνι

Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσει το κέικ βανίλια!
Αυτό το all time classic κέικ βανίλια, που το βάζεις στο φούρνο και μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!
Αυτό που σου το ‘φτιαχνε η γιαγιά σου…, η μαμά σου… και που το φτιάχνεις κι εσύ τώρα… και που όταν το βαρεθείς εσύ ή τα παιδιά σου του κάνεις κάποιες μικρές παραλλαγές.
Όπως αυτή με το κακάο… που κόβοντας το βλέπεις μέσα του εκείνο το σοκολατένιο μονοπατάκι… που ούτε αυτό πιστεύω πως δεν αρέσει σε κάποιον!

κέικ με ξινόμηλο
Σήμερα θα σου δείξω μια ακόμη παραλλαγή γιατί όπως θα έχεις σίγουρα καταλάβει, τα κέικ μας αρέσουν πολύ.
Μέχρι και αφιέρωμα τους έχω κάνει!!! Τι; Δεν το ήξερες;!!! Καλά, δεν πειράζει.
Ρίξε μια ματιά εδώ και θα βρεις ότι κέικ τραβάει η όρεξη σου!!!
Στο θέμα μας όμως τώρα.
Όταν λοιπόν, ψιλοβαρεθείς το κλασσικό κέικ βανίλια, αλλά δεν θες και να σπαζοκεφαλιάσεις …πας απλώς μέχρι το μανάβη σου κι αγοράζεις ξινόμηλα (αν δεν τα έχεις ήδη σπίτι).

κέικ με ξινόμηλο
ξινόμηλο
Γυρνάς στο σπίτι, ανάβεις το φούρνο, παίρνεις τη φαρίνα, διαβάζεις τις οδηγίες και μόλις ολοκληρώσεις την διαδικασία και είσαι λίγο πριν ρίξεις το κέικ στη φόρμα…
– τρίβεις στον τρίφτη 2 ξινόμηλα και
– το ξύσμα από 1 λεμόνι
τα ρίχνεις στο μίγμα, τ’ ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
Το κέικ σου είναι έτοιμο για ψήσιμο.
Η γεύση του ξινόμηλου αλλά και το άρωμα του λεμονιού, μπορεί να μην το πιστεύεις (ούτε εγώ το πίστευα) αλλά δίνουν τέτοια νοστιμιά που δεν θα το πιστεύεις!!!
Μόλις το κέικ σου ψηθεί και βγει από τον φούρνο (κι αφού το αφήσεις λιγουλάκι να κρυώσει) μπορείς να το πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη.
Εγώ όμως θα σου πρότεινα να το πασπαλίσεις με ένα γλάσο λεμονιού.

κέικ με ξινόμηλο
Πως; Απλά πράγματα!
Σε μια κούπα τσαγιού βάλε ζάχαρη άχνη και στάξε μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακάτεψε καλά κι έτοιμο!
Κάλεσε τις φίλες σου για καφέ, κέρασε τους συναδέλφους σου στη δουλειά και φυσικά στείλτο και στο σχολείο κι όταν όλοι θα σε ρωτούν για την συνταγή θα λες αυτό το γνωστό … «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»!!!

Με αγάπη
Mamatsita

κέικ με ξινόμηλο

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,