Ακόμη πιο νόστιμο, κοκκινιστό κοτόπουλο

Υπάρχουν και κάποιες Πέμπτες που το σχολείο δεν έχει 7ωρο, έχει 5ωρο.
Για εκείνες λοιπόν τις Πέμπτες έχω ειδική παραγγελία στο μενού.
Για κάποιο λόγο, της Πέμπτης το 5ωρο κάνει τις συμμαθήτριες της κόρης μου να πεινάνε περισσότερο από ότι στο 7ωρο και για κάποιο λόγο πάλι, προτιμούν να έρχονται σπίτι μας και να πέφτουν με τα μούτρα, πάνω σε ένα πιάτο κοκκινιστό  κοτόπουλο μακαρονάδα.
κοκκινιστό κοτόπουλοΑυτή είναι η ειδική παραγγελία.
Και μία τέτοια Πέμπτη είναι και η σημερινή.
Κι επειδή εγώ, ως γνωστόν, δεν χαλάω χατίρια… κοτόπουλο μακαρονάδα θέλουν τα κορίτσια… κοτόπουλο μακαρονάδα τους φτιάχνω.
Επειδή όμως όλες τους προτιμούν από ένα μπουτάκι στο πιάτο τους, το κοτόπουλο της Πέμπτης του 5ωρου, έχει μόνο μπουτάκια έτσι ώστε να μένουν όλες ευχαριστημένες.
Και τότε αρχίζουν όλες τα επιφωνήματα ευχαρίστησης και τα «γεια στα χέρια σας κυρία Mamatsita μας»
και τα «μα πως γίνεται να είναι τόσο νόστιμο κυρία Mamatsita μας;!».
Κι αφού ρωτούν και ξαναρωτούν, αποκαλύπτω κι εγώ πως το μυστικό της νοστιμιάς του κοκκινιστού μου κοτόπουλου μακαρονάδα είναι …
τα εξής τρία.
Πρώτον η φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τα ντοματίνια κι οι κόκκινες πιπεριά Φλωρίνης, δεύτερον η καλή φέτα και τρίτον η φρέσκια ρίγανη.
Ντομάτες, ντοματίνια , πιπεριές Φλωρίνης κι εξαιρετική φέτα, βρίσκω στα Lidl
Όλα οικονομικά κι από Έλληνες παραγωγούς.  Τη φρέσκια ρίγανη, πάλι, την έχω στο γλαστράκι μου.
κοκκινιστό κοτόπουλοΔες λοιπόν, τι θα χρειαστείς για να κάνεις το κοτόπουλο μακαρονάδα  ακόμη πιο νόστιμο.
1 συσκευασία μπουτάκια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες λωρίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 μεγάλες ζουμερές  ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
150 γρ φέτα
κοκκινιστό κοτόπουλο μακαρονάδακοκκινιστό κοτόπουλοΣοτάρεις σε φαρδιά κατσαρόλα τα μπουτάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα. Τα μεταφέρεις σε πιατέλα και σοτάρεις στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης.
Μόλις γυαλίσουν, ξαναβάζεις στο σκεύος τα μπουτάκια και σβήνεις με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα και τα ντοματίνια. Στη συνέχεια προσθέτεις την ζάχαρη, την κανέλα, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις στην κατσαρόλα σου μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη. Προσθέτεις 2 ποτήρια χλιαρό νερό, σκεπάζεις και σιγοβράζεις τα μπουτάκια για 20-25 λεπτά περίπου. Μόλις έτοιμα, θρυμματίζεις με τα δάχτυλα σου την φέτα, την προσθέτεις στο κοτόπουλο, σκεπάζεις ξανά και σβήνεις την φωτιά.
κοκκινιστό κοτόπουλοκοκκινιστό κοτόπουλοΗ φέτα, εκτός του ότι θα δώσει ιδιαίτερη νοστιμιά στο φαγάκι σου, θα χυλώσει και την σάλτσα του.
Αυτό ήταν! Σέρβιρε τα μπουτάκια σε πιατέλα γεμάτη μακαρόνια κι απόλαυσε τους αγαπημένους σου ν’ απολαμβάνουν το πολύ νόστιμο κοτόπουλο κοκκινιστό μακαρονάδα.
Κι εγώ το ίδιο κάνω!
Με αγάπη
Mamatsita

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ

Γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά

Γαλακτομπούρεκο! Αγαπημένο για να μην πω πολυαγαπημένο γλυκό. Στην ζωή μου ως τώρα έχω δοκιμάσει αρκετά. Έχω όμως να πω ένα πράγμα. Σαν αυτό εδώ