Ιστορίες Ελληνικής Γαστρονομίας & 3 σπουδαίοι σεφ

[Αγαπητό μου Ημερολόγιο]

Πριν μερικές μέρες, έφτασε στο mail μου μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόσκληση από την Aegean Airlines για μια παρουσίαση με τον τίτλο «Gastronomics – Ιστορίες Ελληνικής Γαστρονομίας».
Ήμουν πολύ περίεργη να μάθω τι καλό είχε ετοιμάσει πάλι η αγαπημένη μου αεροπορική εταιρία.
Πήρα λοιπόν το αμαξάκι μου και βρέθηκα την Πέμπτη 3 Μαΐου στο επίσης αγαπημένο και υπέροχο Varoulko του Λευτέρη Λαζάρου, για να μάθω τα νεότερα.
Αυτή τη φορά η Aegean θα ταξιδέψει τις νοστιμιές της χώρας μας σε όλους τους προορισμούς της στο εξωτερικό, μέσα από τις συνταγές των σπουδαίων Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορου Πέσκια και Στέλιου Παρλιάρου.
Αγαπημένες γεύσεις από  την Πελοπόννησο, τη Νάξο, την Κρήτη κι άλλες υπέροχες γωνιές της Ελλάδας, μοναδικά υλικά μικρών και μεγάλων παραγωγών, ετοιμάζονται και παρουσιάζονται σε ένα μενού με περισσότερα από 40 διαφορετικά πιάτα , από τα χέρια των τριών κορυφαίων σεφ.

                             Με τους Χριστόφορο Πέσκια, Στέλιο Παρλιάρο και Λευτέρη Λαζάρου.

Είχα την τύχη να δοκιμάσω μερικά από αυτά, την βραδιά της παρουσίασης αυτής της συνεργασίας.
Δεν έχω λόγια για την καταπληκτική Σαλάτα με αγκιναράκια Τήνου & αυγοτάραχο Μεσολογγίου του Χριστόφορου Πέσκια, αλλά και για την υπέροχη Σαλάτα κινόα με ψητές γαρίδες ή την Τσιπούρα φούρνου με πουρέ σπανάκι του Λευτέρη Λαζάρου.

gastronomics
Οι επιβάτες της Business Class της Aegean  θα έχουν την ευχαρίστηση να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων και πιάτα όπως κοκκινιστό μοσχαράκι φιλέτο με πουρέ μελιτζάνας, κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτα και πουρέ γλυκοπατάτας, φάβα Σαντορίνης με χταπόδι κρασάτο και γλυκόξινη μαρμελάδα κάπαρης,  σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και πιπεριά Φλωρίνης και γλυκά όπως μπακλαβά, πορτοκαλόπιτα, γαλακτομπούρεκο και σιμιγδαλένιο χαλβά.

Τσιπούρα φούρνου με πουρέ σπανάκι και ελαφριά σάλτσα ντομάτας από τον Λευτέρη Λαζάρου.

Μοσχαρίσιο φιλέτο με baby πατάτες και ψητά λαχανικά από τον Χριστόφορο Πέσκια.

Οι Γλυκιές Αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου.

Μπράβο στην Aegean για αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία & συνεργασία με τους τρεις κορυφαίους σεφ, που θέλει εκτός από το πρώτο χαμόγελο, να προσφέρει μέσω των γευμάτων της και το πρώτο γευστικό Ελληνικό καλωσόρισμα.  Κι όταν ο επισκέπτης επιστρέψει στη χώρα του, εκτός από το τελευταίο χαμόγελο, θα πάρει μαζί του ακόμα μία γαστρονομική ανάμνηση από την πατρίδα μας.
Και εις ανώτερα Aegean κι ελπίζω σύντομα την ίδια αξέχαστη γευστική εμπειρία και για τους επιβάτες της Economy.

Με αγάπη
Mamatsita
#DearDiary

Με την madameginger.com και τις κούκλες της Aegean.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube  εδώ  και ενημερώσου για όλες τις νέες μου συνταγές.

Ακολούθησε με στο Youtube & στα Social Media και δες όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Μία Απάντηση

  1. Πωπώ τί νοστιμιές! Ζήλεψα πραγματικά! Καλη επιτυχία στα υπέροχα πιάτα,να δουν ολοι στο εξωτερικό τί θα πει ,ελληνική κουζίνα !
    Πιστεύω οτι εχουμε τα πιο νόστιμα φαγητά του κόσμου!
    Όλες οι κοπέλες ,ειστε υπέροχες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,