Η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον – video

Η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον έχει κάνει χαμό στα social media.
Την έτρωγε , σύμφωνα με δηλώσεις της, στα διαλείμματα των γυρισμάτων της σειράς Φιλαράκια.
Είπα να την φέρω στα μέτρα μου και να την δοκιμάσω.  Η αγαπημένη  Τζένιφερ χρησιμοποιεί πλιγούρι, εγώ έβαλα κουσκούς.  Κατά τα άλλα η βάση της είναι ίδια . Δηλαδή πρωτεΐνη από ρεβίθια και φέτα, δροσιά από αγγουράκι, άρωμα και φρεσκάδα από μαϊντανό και  δυόσμο,  κάτι τραγανό από τα φυστικάκια κι ένα πανεύκολο ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και λεμόνι , που θα μπορούσε να είναι και απλά ελαιόλαδο ή ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι.
Και το κουσκούς ή τα ρεβίθια θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι κριθαράκι ή φασόλια αντίστοιχα.
Γενικότερα πιστεύω πως σε μια σαλάτα δεν υπάρχουν περιορισμοί. Ο καθένας μπορεί να αντικαταστήσει ένα υλικό ή να προσθέσει κάποιο άλλο σύμφωνα με τα δικά του γευστικά γούστα. Και φυσικά να σημειώσω εδώ πως η δοσολογία των υλικών σε μια σαλάτα είναι καθαρά ενδεικτική. Μείωσε η αύξησε την ποσότητα των υλικών, επίσης σύμφωνα με τα γούστα σου και σύμφωνα με το πια γεύση προτιμάς να υπερισχύει.
Πάντως αυτή η σαλάτα είναι πολύ νόστιμη και το έξτρα έξτρα μπόνους της είναι πως με όλα αυτά τα υλικά αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.
Οπότε… thank you Τζένιφερ έτσι κι αλλιώς!
Δοκίμασε την κι εσύ. Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει.
Και φυσικά  μην  ξεχάσεις  όταν τη φτιάξεις  να μου στείλεις σε μήνυμα,  φωτογραφία στο  instagram για να την δεις να δημοσιεύεται.
Στο τέλος αυτής της σελίδας θα βρεις ακόμα περισσότερες ιδέες για θρεπτικές , νόστιμες σαλάτες.
Με αγάπη
Mamatsita

 

Παρακολούθησε το βίντεο και στο YouTube και μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe.

Υλικά

1 κούπα κουσκούς
2 κούπες ρεβίθια βρασμένα
1 κρεμμύδι
2 αγγουράκια
1 κούπα φέτα θρυματισμένη
ψιλοκομμένο μαϊντανό & δυόσμο
μερικά φυστίκια (ή οποινδήποτε άλλο ξηρό καρπό)
για το ντρέσινγκ
2 μέρη ελαιόλαδο
1 μέρος λεμόνι
αλάτι – πιπέρι


Διάβασε πως γίνεται η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον

1. Σ ένα πυρίμαχο σκεύος βάζω το κουσκούς, το καλύπτω με ζεστό νερό και το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη. Το αφήνω να απορροφήσει όλο το νερό και στη συνέχεια το αφρατεύω με ένα πιρούνι.
2. Όταν το κουσκούς κρυώσει το βάζω σε μπολ μαζί με τα ήδη βρασμένα ρεβίθια, ψιλοκόβω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτω με την σειρά τους.  Προσθέτω και το ντρέσινγκ, ανακατεύω καλά και σερβίρω.
Tipάκι : Ετοίμασε  όλα τα υλικά από πριν, βάλε το μπολ στο ψυγείο κι όταν είναι η ώρα να φας ή να σερβίρεις τη σαλάτα, τότε κόψε τα αγγουράκια και πρόσθεσε τα φυστίκια (αν χρησιμοποιήσεις)

 

θέλεις ακόμα περισσότερες   ιδέες για σαλάτες ;
Τότε η ενότητα Σαλάτες είναι για σένα. Κάνε κλικ εδώ

 

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube  εδώ  και ενημερώσου για όλες τις νέες μου συνταγές.

Ακολουθήστε με στο Youtube & στα Social Media και δείτε όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,