Κραμπλ φράουλας με ολικής & βρώμη – Crumble φράουλας

Η ανοιξιάτικη εκδοχή κραμπλ, δεν θα μπορούσε παρά να είναι φυσικά με φράουλες.
Οι φράουλες είναι τώρα στην εποχή τους. Κόκκινες, ζουμερές και γλυκές όπως τους πρέπει,  θα μείνουν για λίγο ακόμα μαζί μας ( όλο τον Ιούνιο).
Ευκαιρία λοιπόν να τις εκμεταλλευτούμε με αυτή την υπέροχη και πανεύκολη συνταγή που μπορείς να την απολαύσεις ως πρωινό σκέτο ή με μερικές κουταλιές γιαούρτι, αλλά και ως επιδόρπιο.
Ναι ναι, δεν θα διαφωνήσω. Μαζί με παγωτό βανίλια, συνθέτουν ένα υπέροχο επιδόρπιο.
Αλλά αν δεν σου βρίσκεται παγωτό στο ψυγείο, μπορείς να την συνοδεύσεις είτε με μερικές κουταλιές σαντιγί ή απλά να την σερβίρεις με κρέμα γάλακτος.
Και ναι, καταλαβαίνω πως έτσι μάλλον ξεφεύγεις θερμιδικά, οπότε κράτα το αρχικό “σχέδιο”  και μείνε στην επιλογή του πρωινού με ή χωρίς το γιαούρτι.

Φτιάξτο και θα με θυμηθείς και μην ξεχάσεις να μου στείλεις φωτογραφία από την δημιουργία σου  στο  facebook ή στο instagram  για να την δεις να δημοσιεύεται.

Με αγάπη
Mamatsita
#MageirevoEpohes

* μήπως έχεις απορίες για το τι είναι το κραμπλ; 
Αν ναι, τότε κάνοντας κλικ στην φθινοπωρινή εκδοχή : κραμπλ με μήλα θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Υλικά

για το κραμπλ
120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
80 γρ. βρώμη
1/2 κούπα (100 γρ.) καστανή ζάχαρη
1 κ. γλ. βανίλια
100 γρ. βούτυρο
2-3 κ. σ. αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)

για τις φράουλες
1 σκαφάκι φράουλες
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Διάβασε πως γίνεται το πανεύκολο κραμπλ φράουλας με αλεύρι ολικής & βρώμη

1. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υλικά για το κραμπλ και τα ανακατεύω απαλά.
2. Προσθέτω στο μείγμα το βούτυρο και ανακατεύοντας και θρυμματίζοντας το με το χέρι, δημιουργώ στο μείγμα την υφή ψίχουλων.
Προσοχή: το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο και κομμένο σε κύβους. 
3. Βάζω το κραμπλ στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τις φράουλες.
4. Πλένω καλά τις φράουλες, τους αφαιρώ το φυλλαράκι τους, τις τοποθετώ στο πυρίμαχο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω και τις πασπαλίζω με τις 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.
5. Βγάζω το κραμπλ από το ψυγείο  και σκεπάζω με αυτό τις φράουλες. Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου και ισιώνω την επιφάνεια με την πίσω μεριά ενός κουταλιού.
6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά, ή μέχρι οι φράουλες να βγάζουν τους χυμούς τους και  η επιφάνεια να αποκτήσει τραγανή, χρυσαφένια όψη.

Την Άνοιξη, μίλα μου για φράουλες και στο βιβλίο μου Μαγειρεύω Εποχές

 

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube  εδώ  και ενημερώσου για όλες τις νέες μου συνταγές.

Ακολουθήστε με στο Youtube & στα Social Media και δείτε όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 Απαντήσεις

  1. Καλησπέρα ! Μόλις το έβγαλα από το φούρνο και μυρίζει πολύ όμορφα! Ήθελα να ρωτήσω…τρώγεται μόνο έτσι ζεστό η μπορούμε να το διατηρήσουμε μέρες; Και πως διατηρείται; Στο ψυγείο;

    1. Τρώγεται και αφού κρυώσει λίγο αλλά και κρύο από το ψυγείο.
      Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες. Αν δεν φαγωθεί όλο μέχρι τότε. 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ

Γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά

Γαλακτομπούρεκο! Αγαπημένο για να μην πω πολυαγαπημένο γλυκό. Στην ζωή μου ως τώρα έχω δοκιμάσει αρκετά. Έχω όμως να πω ένα πράγμα. Σαν αυτό εδώ