Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Δεν περίμενα να κάνουν τόσο μεγάλη “θραύση” αυτά τα κουλουράκια.

Δημοσίευσα τη φωτογραφία τους στο λογαριασμό μου στο instagram και η απήχηση που έχουν σε εσάς είναι πραγματικά α π ί σ τ ε υ τ η !!!
Νομίζω πως αυτή η συνταγή “κοντράρει” στα ίσα την επίσης πολύ πολύ αγαπημένη σας “Κέικ με μήλα και καρότα”
την οποία έχω συμπεριλάβει και στο βιβλίο μου Μαγειρεύω Εποχές

Μου στείλατε πολλά μηνύματα, κυρίως εσείς του facebook, γράφοντας μου πως δεν προλάβατε τη συνταγή στις ιστορίες μου. Για αυτό και αποφάσισα να την δημοσιεύσω και εδώ στο blog μου.
Για να υπάρχει όποτε την χρειαστείς!
Πανεύκολη συνταγή, νηστίσιμη, με μόλις 3 βασικά υλικά.
Ηλιέλαιο, χυμό πορτοκάλι και φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) + ξύσμα πορτοκάλι και βανίλια.
Νομίζω πως όλες έχουμε αυτά τα υλικά στο σπίτι.
Και τώρα που οι Μένουμε Σπίτι και οι ώρες μας κυλούν σε πιο αργούς ρυθμούς, είναι ευκαιρία να τα φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας  μαζί με τους αγαπημένους μας!

Σε αυτό το σημείο να σου πω, πως αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό στο instagram, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείς και να δημιουργήσεις έναν. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και μπορείς να το κατεβάσεις εύκολα στο tablet ή το κινητό σου.  Ακολούθησε με κι εκεί, για να παίρνεις μέρος σε όλα όσα συμβαίνουν.

Όταν φτιάξεις λοιπόν κι εσύ αυτά τα υπέροχα κουλουράκια πορτοκαλιού μη ξεχάσεις να μου  στείλεις την φωτογραφία σου σε μήνυμα στο facebook ή στο instagram για να την δεις να δημοσιεύεται.

Με αγάπη
Mamatsita
#TaSarakostianaMou

 

Υλικά

1 κούπα (250 ml) ηλιέλαιο *
1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα (230 γρ) ζάχαρη
500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. υγρή βανίλια*

1/4 κούπας αποξηραμένα και ψιλοκομμένα κράνμπερι (προαιρετικό)

 

 

Διάβασε  πως γίνονται τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού.

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνω το ηλιέλαιο, το χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύω δυνατά με έναν αυγοδάρτη ή με το μίξερ για να διαλυθεί η ζάχαρη.
    2. Προσθέτω το ξύσμα και τη βανίλια κι ύστερα ξεκινώ να προσθέτω σιγά σιγά την φαρίνα ανακατεύοντας διαρκώς είτε με το χέρι (αυτό έκανα εγώ) ή με το μίξερ έχοντας τοποθετήσει το γάντζο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη αλλά να κολλάει ελαφρά στα δάχτυλα.
    Ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ποσότητα φαρίνας
    3. Πλάθω τα κουλουράκια.
    4. Βάζω τα κουλουράκια σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 10 περίπου λεπτά μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να ροδίζουν.
    5. Τα μεταφέρω προσεκτικά με μια σπάτουλα σε σχάρα για να κρυώσουν.
    ΠΡΟΣΟΧΗ.  Όταν τα κουλουράκια βγουν από το φούρνο, είναι αρκετά μαλακά κι εύθραυστα. Καθώς κρυώνουν, σφίγγουν.

Για τα κουλουράκια με κράνμπερι, απλά τα προσθέτω στη ζύμη.

                                 

Οι ερωτήσεις σας
– Μπορώ να χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο;
Δεν τα έχω φτιάξει με ελαιόλαδο. Θα χρησιμοποιούσα όμως λιγότερη ποσότητα (3/4 κούπας)  και περισσότερο χυμό πορτοκάλι (+1/4 κούπας)
– Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι γ.ο.χ;
Στην ίδια ποσότητα μαζί με 2 κ.γ. baking powder και 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα διαλυμένη στον χυμό
Δεν έχω υγρή βανίλια. Μπορώ να βάλω σε σκόνη;
Ναι, 2 κάψουλες είναι αρκετές.
Με τι μπορώ να κάνω επάλειψη στα κουλουράκια για να πάρουν χρώμα;
Τα κουλουράκια είναι νηστίσιμα. Αν δεν νηστεύεις μπορείς να τα αλείψεις με αυγό.

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube  εδώ  και ενημερώσου για όλες τις νέες μου συνταγές.

Ακολούθησε με στο Youtube & στα Social Media και δες όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

Το Πάσχα πλησιάζει! Τι κουλουράκια θα φτιάξεις;
Τι λες για Τα Πασχαλινά κουλουράκια της μαμάς μου

Θέλεις περισσότερες συνταγές  και ιδέες για μπισκότα και κουλουράκια;
Τότε η ενότητα  Μπισκότα – Κουλουράκια είναι για σένα!

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

24 Απαντήσεις

  1. Η φαρινα των 500 γρ δεν έφτασε και χρειάστηκε να προσθέσω αλλά 300 με 350 γρ ακόμα, έτσι η γεύση δεν ήταν και πολύ ωραία. Τα έκανα όλα κατά γράμμα, αλλά δυστυχώς δεν πέτυχε.

  2. Και σε εμένα χρειάστηκε να βάλω παραπάνω φαρίνα γύρω στα 400 γρ. η ζύμη σχετικά κολλάει αλλά πλάθονται στον χρόνο ψησίματος μου βγαίνουν εσωτερικά μαλακά και όταν κρυώσουν βέβαια εμένα μου αρέσουν όπως και στην υπόλοιπη οικογένεια έτσι πρέπει να είναι η σύσταση; Πάντως είναι πολύ εύκολη και γρήγορη μπράβο!!!!

    1. Ναι, η ζύμη κολλάει ελαφρά στα χέρια. Κι όταν ψήνονται είναι ακόμα μαλακά αλλά όσο κρυώνουν σταθεροποιούνται. Απ’ ότι καταλαβαίνω από το σχόλιο σας, τα πετύχατε. Χαίρομαι που σας άρεσαν. Σας ευχαριστώ πολύ.

  3. Που μπορώ να βρω την βηγκαν συνταγή που κάνατε την Κυριακή στη εκπομπή σου κου που ήταν και ο κοψιδας ευχαριστώ

  4. 250 ml λαδι (μια κουπα) και 250 ml χυμο (μια κουπα) μου φαινονται πολλα για 500 γρ αλευρι. Εκτος αν ειναι αλλες οι ποσοτητες των υγρων και εκει γινεται το μπερδεμα.
    Μπορειτε σας παρακαλω να το διευκρινησετε αυτο; Γιατι ουτε στο βιντεο σας αναφερετε την ακριβη ποσοτητα τους.

  5. Πρώτη φορά φτιάχνω κουλουράκια και επειδή σας παρακολουθώ είπα να δοκιμάσω απο εσάς!! Τι να πω!?? Πραγματικά τέλεια!! Αφράτα πολύ, πολύ ωραία γεύση πορτοκαλιού! Δεν θυμίζουν τα τραγανά κλασικα του πορτοκαλιού!Εγώ τα αφράτα προτιμώ!! Μόνο που έβαλα 100 γρ παραπάνω φαρίνα! Εκανα ηδη δυο δόσεις και θα τα ξανακάνω φυσικά!! Ευχαριστούμε πολύ πολύ για την τέλεια συνταγή!!

  6. Καλημέρα! Μια κούπα πορτοκαλί είναι 250 γρ? Όσο και η κούπα το ηλιέλαιο?τα έφτιαξα με αυτή την αναλογία υπέροχα έγιναν κολλάτε βέβαια παρόλο που πρόσθεσα 150 γρ. Αλεύρι ακομα

  7. Πολύ ωραία. Από τις καλύτερες συνταγές που έχω υλοποίηση με μικρές παράλληλες. Αντί για πορτοκάλι έβαλα χυμό βύσσινο μπανάνα και μια κ. Σούπας κακάο. Ήθελε σε μένα λίγο παραπάνω αλεύρι για να μην κολλάει πολύ όταν το πλάθω και ένα μισάωρο στους 170 στον αερα. Έγιναν τέλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,

Ψαρόσουπα

Ο χειμώνας είναι (επιτέλους) εδώ και το χειμώνα τί καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα;! Η αρχική μας σελίδα είναι γεμάτη σούπες όπου μεταξύ

Γαλακτομπούρεκο με γλυκό τραχανά

Γαλακτομπούρεκο! Αγαπημένο για να μην πω πολυαγαπημένο γλυκό. Στην ζωή μου ως τώρα έχω δοκιμάσει αρκετά. Έχω όμως να πω ένα πράγμα. Σαν αυτό εδώ