Μάφινς καρότου με βρώμη κι ελαιόλαδο

Στις μέρες καραντίνας που διανύουμε, οι ώρες που περνάω στην κουζίνα του σπιτιού μου είναι όλο και περισσότερες.
Τα παιδιά πεινάνε Δ Ι Α Ρ Κ Ω Σ. Και για να είμαι πιο σαφής , δεν είναι ακριβώς πως πεινάνε (πότε να προλάβουν άλλωστε) είναι πως θέλουν να τσιμπολογάνε Δ Ι Α Ρ Κ Ω Σ.
Και ξαφνικά αυτές τις μέρες στα πρωινά έχω αυτή την αντίδραση.
– Πάλι τα ίδια για πρωινό;
Και μάλιστα όταν εναλλάσσω  pancakes  με αυγά σκραμπλ    με pancakes μήλου   με φρυγανισμένο ψωμί με ταχίνι με κακάο  ή με φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο και μέλι ή με ένα μπολ δημητριακά με γάλα.

Παρ’ όλα αυτά… η γκρίνια καλά κρατεί.

Σήμερα λοιπόν τους ετοίμασα αυτά τα πανεύκολα ,νόστιμα και θρεπτικά μάφινς με καρότο και βρώμη και φαρίνα ολικής άλεσης.
Μοσχομύριζε το σπίτι καθώς ψήνονταν στο φούρνο. Τα συνοδέψαμε με ένα ποτήρι γάλα που αυτό τον καιρό το προτιμούν “φραπέ”(δηλ. κρύο γάλα με 2 κ. γλ. από στιγμιαίο ρόφημα κακάο χτυπημένο στο μπλεντεράκι του φραπέ).
Τα μάφινς καρότου με βρώμη λοιπόν, όπως σου έλεγα είναι πανεύκολα και δεν χρειάζονται ούτε καν μίξερ για να τα ετοιμάσεις. Τα μόνα “εργαλεία” που θα χρειαστείς είναι ένας αυγοδάρτης (ή αλλιώς φουέ) και μια σπάτουλα σιλικόνης (ή αλλιώς μαρίζ). Α, ναι κι έναν πολυκόφτη για να αλέσεις (αν θες) τις νιφάδες βρώμης.
Είναι ιδανικά βέβαια για πρωινό, αλλά και για εκείνες τις απογευματινές επιθυμίες για …”κάτι να τσιμπήσουμε έχεις;” που όπως σου είπα στις #μέρες_καραντίνας δεν περιορίζονται  μόνο στις απογευματινές ώρες.

Αν φτιάξεις λοιπόν κι εσύ αυτά τα υπέροχα μάφινς μη ξεχάσεις να μου  στείλεις την φωτογραφία σου σε μήνυμα στο facebook ή στο instagram για να την δεις να δημοσιεύεται.

Σε αυτό το σημείο να σου πω, πως αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό στο instagram, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείς και να δημιουργήσεις έναν. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και μπορείς να το κατεβάσεις εύκολα στο tablet ή το κινητό σου.  Ακολούθησε με κι εκεί, για να παίρνεις μέρος σε όλα όσα συμβαίνουν.

Και για πες τώρα. Τι ετοιμάζεις εσύ για πρωινό;

Με αγάπη
Mamatsita
#ΜένουμεΣπίτι

 

Υλικά

2 αυγά
1/2 κούπα (115 γρ.) καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας (80 ml ) ελαιόλαδο
150 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
100 γρ. νιφάδες βρώμης (αλεσμένες)
1 κ. γλ. κανέλα
150 γρ. γιαούρτι
2 καρότα τριμμένα
έξτρα νιφάδες βρώμης για πασπάλισμα

 

Διάβασε  πως γίνονται τα μάφινς καρότου με βρώμη κι ελαιόλαδο

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τ’ αυγά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
    Τα χτυπάω όλα αυτά καλά με τον  αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (πλην τις νιφάδες βρώμης που είναι για το πασπάλισμα)
  2. Ανακατεύω απαλά το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης για να ομογενοποιηθεί.
  3. Μοιράζω το μείγμα σε θήκες  τις οποίες γεμίζω κατά τα 2/3 και πασπαλίζω με τις έξτρα νιφάδες βρώμης.
  4. Ψήνω τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 40-45 λεπτά μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

 

Οι ερωτήσεις σας
– Μπορώ να χρησιμοποιήσω λευκή ζάχαρη;
Ναι, στην ίδια ποσότητα.
– Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι γ.ο.χ;
Στην ίδια ποσότητα μαζί με 2 κ.γ. baking powder
Μπορώ να  χρησιμοποιήσω βούτυρο αντί για ελαιόλαδο;
Ναι, 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
– Αν έχω μικρότερες θήκες από αυτές της φωτογραφίας πόση ώρα ψήνω τα μάφινς;
Το τεστ της οδοντογλυφίδας δεν κάνει ποτέ λάθος. Στα 30-35 λεπτά κι εφόσον τα μάφινς έχουν πάρει χρώμα, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, τότε τα μάφινς είναι έτοιμα.
– Δεν έχω φαρίνα ολικής άλεσης. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κανονική;
Ναι, στην ίδια ποσότητα

Θέλεις περισσότερες συνταγές – ιδέες για Πρωινό;
Τότε κάνε κλικ στην ενότητα  Πρωινό

 

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube  εδώ  και ενημερώσου για όλες τις νέες μου συνταγές.

Ακολούθησε με στο Youtube & στα Social Media και δες όλες τις νέες μου δημοσιεύσεις!

   

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Μία Απάντηση

  1. θα το φτιάξω!!!!Μόλις προμηθεύτηκα τα υλικά!!!!!το αποτέλεσμα είναι τέλειο!!!ο γιος μου τρώει ολα τα φαγητά και λέει “για στα χέρια σου μαμα…”Οπότε και εγώ σκέφτομαι για στα χέρια σου μαματσιτα!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλλαγή καριέρας. Από τους Χρηματιστηριακούς δείκτες με τα limit up και τα limit down, στην κουζίνα μου με τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Και με τους πιο απαιτητικούς “πελάτες”. Την οικογένεια! Μαμά στην τσίτα λοιπόν. Μια μαμά στην τσίτα που λατρεύει την μαγειρική! Εδώ θα βρεις εύκολες, γρήγορες, δοκιμασμένες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σου. Καλώς ήλθες!

Social Media

Το Βιβλίο μου

Αγόρασε το εδώ

Δημοφιλείς συνταγές

Newsletter

Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

mamatsita

Πρόσφατες Συνταγές

Πανεύκολη Μανιταρόσουπα

Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα, θα σε ενθουσιάσει αν είσαι και εσύ λάτρης των μανιταριών όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές εδώ με μανιτάρια και

Σάλτσα με μανιτάρια

Σάλτσα με Μανιτάρια. Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή. Προέκυψε μια κρύα μέρα του Γενάρη,